Mersin'de aralarında Arap ve Türkmenlerin de bulunduğu bir grup Suriyeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonuna katılmak üzere gönüllü asker olmak için askerlik şubesine başvurdu.  
  Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin'e yerleşen yüzlerce Suriyeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonuna destek vermek için gönüllü oldu. Akdeniz ilçesindeki Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Şubesi Başkanlığı'na gelen Suriyeli mülteciler, gönüllü asker olmak için müracaatta bulundu. Askerlik şubesi önünde Türk ve Suriye bayrağı açarak tekbir getiren Suriyeli mülteciler, "Bizi de askere  gönderin", "Anca beraber, kanca beraber" şeklinde Arapça ve Türkçe slogan attı.
  Şube önünde uzun kuyruklar oluşturan Suriyeli mültecilerden Hasan Rihavi adlı genç, "Türklere yardım etmek istiyoruz. Onlar zor dönemimizde bize yardım etmişlerdi, şimdi sıra bizde" dedi.
  Ahmet Ali adlı Suriyeli Türkmen ise Afrin'de Türk ordusunun yanında savaşmak için buraya geldiklerini belirterek, "Türk askerine Afrin'deki mücadelesinde destek olmak istiyoruz" diye konuştu. Afrin harekatını 'On numara' olarak değerlendiren Ahmet Ali, "Çok önceden yapılması gereken bir harekattı Afrin harekatı. Zaten o bölge hep PKK/YPG ile dolu, DAEŞ'te bunlarla birlikte. Milleti soyuyorlar, çocukları öldürüyorlar" şeklinde konuştu.
  Türkiye'ye Afrin operasyonunda destek vermek için askerlik şubesine geldiklerini ifade eden Başar Türkmen adlı Suriyeli mülteci, "Suriyeli olarak Türk ordusunun ve Türk milletinin yanındayız. Onları bu mücadelede destekliyoruz. Keşke bu operasyon çok daha önce yapılabilseydi. Biz Türkiye'nin tutumundan son derece memnunuz" ifadelerini kullandı.


  Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu Başkanı Raco'dan harekata destek
  Askerlik şubesine bir grup taraftarı ile birlikte gelen Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu Başkanı Rafi Ukla Raco ise Türk devletine ve halkına, kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Aşiret başkanları olarak Türk ordusunun Afrin'de düzenlediği operasyonu desteklediklerini belirten Raco, Özgür Suriye ordusu ile birlikte bölgenin teröristlerden temizleneceğini belirtti. Kendi çocuklarının da bu harekata destek vermek için cephede olduğunu ifade eden Raco, tüm Suriye halkını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonuna destek vermeye çağırdı.