TSK içindeki FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz'da giriştiği kanlı darbe girişimine katılan ve destek olanların yanı sıra örgüt üyesi bir çok unsur devlet kademelerinden bir bir temizlenirken, istihbarat birimlerine Anamur'dan önemli bir bilgi ulaştığı öğrenildi. Star gazetesini haberine göre, MHP'li Anamur Belediye Başkanı eski asker Mehmet Türe, 14 Temmuz günü akşam saatlerinde terör örgütü FETÖ'nün sözde imamı Şeref Emil'in evine giderek, "Yarın kutlama var hazırlıklara başlayın" parolasıyla darbeyi haber verdi.
ÇALIŞMA BAŞLATMIŞLAR
Türe'nin şifreli olarak verdiği talimattan sonra sözde imam Emil'in harekete geçerek, FETÖ'nün tabanını mobilize ettiği ve darbeye destek sağlamak için çalışma başlattığı öğrenildi.
'GURUR' DEMİŞTİ
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'e verdiği destekle de biliniyor. Türe, Akşener'in Antalya ve Mersin'deki adaylık çalışmalarına bizzat katılmıştı. Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Fetullahçı' suçlamasına ilginç bir karşılık vermişti. Akşener, Fetullahçı olmanın "gurur" olduğunu dile getirmişti.
FETÖ'YÜ ANMADAN KINAMA
Meral Akşener, 15 Temmuz darbesiyle ilgili yaptığı kınamada, FETÖ'yü anmamasıyla da tepki çekmişti. Akşener, "Ülkemiz darbelerden geçmişte büyük zarar görmüştür. Yapılan kalkışmanın üzerinden milletimizin feraseti ile gelinecektir. Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür" demişt