Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Buğday" filminin galasının ardından yaptığı konuşmasına, Türkiye'nin "medarı iftiharlarından" olarak nitelendirdiği usta yönetmen ve senarist Semih Kaplanoğlu'nu yeni filmi dolayısıyla tebrik ederek başlarken ilginç bir detay ortaya çıktı. Erdoğan, oyuncu Meltem Cumbul'un, Uluslararası Adana Film Festivali'nin ödül töreninde elini sıkmadığı yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü. 

FİLMDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Kaplanoğlu'nun eşini de kutlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ehli hünerin kadrini bilmekte büyük bir hünerdir. 'Buğday' filminin de Sayın Kaplanoğlu'nun 'Bal' filminde olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum. Elbette zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen, nezaket fukarası şahıslar da çıkabiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap sevgiyi korumak, işini en güzel, en kaliteli şekilde yapmaya devam etmektir."

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan, filmi bu açıdan da son derece anlamlı bulduğunu vurguladı. Filme katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Erdoğan, ayrıca filmde görev alan sanatçıları, kameramanından teknisyenine kadar tüm sinema emekçilerini tebrik etti.

ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kaplanoğlu ve eşi Leyla İpekçi'ye hediye takdim etti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım,  Kaplanoğlu ailesiyle fotoğraf çektirdiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile eşleri, Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü.

NELER YAŞANMIŞTI ?

Uluslararası Adana Film Festivali'nin önceki gün düzenlenen ödül gecesinde sunuculuk yapan Meltem Cumbul, en iyi yönetmen ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmadı. Kaplanoğlu'nun açıklaması ve polemik başlatılması üzerine önce Meltem Cumbul bir açıklama yaptı sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü duruma tepki gösterdi. Kaplanoğlu, ise son olarak Meltem Cumbul'un tavrına ilişkin "Nefret düşünceye, inanca, farklı olana yöneldiğinde bunun adı açık bir faşizmdir" dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler Allah'tan niyaz ediyorum."

Türkiye'nin bugünlere gelmesinde en büyük payın öğretmenlerin olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla 15 yıldır her alanda eğitim-öğretim sistemimizi geliştirmeye, öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni Türkiye'yi ülkemizin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimizin gayretleriyle inşa ve ihya edeceğiz." dedi.