Cizre'nin teröristlerden arındırılması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.

İlçedeki terör saldırılarından endişe duyan Sezai ve Hamdiye Sanrı çifti, biri epilepsi hastası iki çocuklarıyla Sur Mahallesi'ndeki evlerini bir süre önce terk ederek, ilçede başka bir mahallede yaşayan akrabalarının yanına sığındı.

EPİLEPSİ HASTASI ÇOCUĞUN DURUMU AĞIRLAŞTI

Sanrı çifti, evlerinden ayrılırken 3 yaşından bu yana tedavi gören 8 yaşındaki çocukları İbrahim Berat'ın kullandığı ilacın bir kutusunu yanlarına alıp, kalanını ise geri dönme umuduyla evde bıraktı.

Terör saldırılarının devam etmesi nedeniyle evlerine dönemeyen aile üyeleri, küçük Berat'ın sağlığı için önemli olan ilacın bitmesi ve sağlığının kötüye gitmesi üzerine durumu Mersin'deki doktora bildirdi.

"NE GEREKİYORSA YAPILSIN"

İlacın alınmaması durumunda çocuklarının hayati tehlikeyle karşılaşabileceğini öğrenen aile, ilacı ilçeden temin edemeyince güvenlik güçlerinden yardım istedi. Askeri yetkililerin,"Ne gerekiyorsa yapılsın" yönündeki talimatı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, tüm riske rağmen çatışmaların sürdüğü Sur Mahallesi Beyazıt Sokak'ta bulunan aileye ait eve girdi.

Askerler, terör saldırıları sonucu ağır hasar gören evde ilacı bularak Sanrı ailesine ulaştırdı.

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

İlçedeki okulda hizmetli olarak görev yapan baba Sezai Sanrı, yaptığı açıklamada, oğlunun 2 günden bu yana ilacını kullanmaya başladığını, bu sayede sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Oğlunun tedavisi için her şeyi göze aldıklarını belirten Sanrı, oğlunun başkailaçlar da kullandığını ancak bu ilacın sağlığı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Sanrı, olaylar nedeniyle evlerini terk ederken bıraktıkları ilaca büyük ihtiyaç duyduklarını anlatarak, "İbrahim Berat'ın biten bu ilacını tüm çabalarımıza rağmen bulamadık. Oğlumuz sık sık havale geçirmeye başladı, durumu ağırlaştı. İlacın evimizden alınması için yardım istediğimiz güvenlik güçlerimizden Allah razı olsun, ilacı bulup getirdiler. Bu ilacı bulup getiren herkesten Allah razı olsun. Sadece bizim çocuğumuz değil, hasta başka çocuklar da var. Onlar da zor durumdalar. Bir an önce terör bitsin ve herkes evine dönsün" ifadelerini kullandı.

Anne Hamdiye Sanrı da terör nedeniyle evlerini terk ettiklerini ve akrabalarının yanına sığındıklarını dile getirdi.

Oğlunun doktorunun kendilerine, "Ne yapın, edin, bu ilacı bulun, yoksa oğlunuz ölebilir" dediğini ifade eden Sanrı, "Çatışmalar nedeniyle evimize giremedik. Güvenlik güçleri, 'kaybolmasın' diye evde bıraktığımız ilacı bize ulaştırdı. Oğlum gözlerini açtı, sevinçten ağladık. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak : AA