Diyarbakır'da HDP'nin çağrısıyla 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına ilişkin sanıkların yargılandığı davada dördüncü duruşma bugün tamamlandı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün gerçekleştirildi.

ASKERDEN DUYGULANDIRAN DUYARLILIK

Şırnak'ın Uludere ilçesinde görev üstelenen askerleri ise duygulandıran bir duyarlılık göstererek Yasin Börü'ye ilişkin hazırlamış oldukları yazıları paylaştı.

Söz konusu karelerde 'Yasinlere adalet, kararlıyız' ifadelerinin yer bulduğu görüldü. 

HDP'NİN ÇAĞRISIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİ

50'den fazla insanın öldüğü 6-8 Ekim olaylarını başlatan çağrı ise Demirtaş'ın başkanlığında toplanan HDP Parti Meclisi tarafından yapılmıştı.

Demirtaş, Suruç'taki canlı bomba saldırısından sonra ise tabanına seslenerek, ''herkes kendi güvenlik önlemini alsın'' demişti. Demirtaş, terör tepki eylemlerinde HDP binalarına yapılan saldırılara karşı partililerden misli ile karşılık vermelerini de istemişti.