TSK ve ÖSO, Afrin bölgesinin yüzde 60’lık kısmını teröristlerden temizleyerek, merkez sınırına kadar geldi! 49 günde 3 bin 171 hain öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen 20 Ocak’ta Türkiye sınırındaki Afrin bölgesini teröristlerden temizleyerek hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlattı. TSK Afrin’in 6 beldesinden 5’ini ele geçirdi. Cinderes, Raco, Şeran, Bülbül ve Şeyh Hadid’i çatışmaların ardından teröristlerden arındıran TSK, şimdi son belde olan Mabadlı’yı da PYD/PKK teröründen kurtarmayı hedefliyor. Afrin merkeze uzaklık ise 5 kilometreye indi, ilçe merkezi sınırlarına ulaşıldı. Böylece Afrin kırsalının yüzde 60’ında kontrolü sağlayan TSK, kalan köylerde de kısa süre içerisinde terör tehdidini sonlandıracak.

3 BİN 171 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ 

ÖSO, Bülbül beldesinin batısında Afrin’in kuzeyinde Şengal güzergâhında bulunan Bek Obası Köyü ve Kaşıkdar Dağı, Hayimli, Suverani, Büyük Halobu Köyü ile Afrin’in civarında bulunan Şavarihat el Ceviz, Melikiye, Kefer Miza ve Serail köylerini PKK/PYD’den temizleyerek kontrolü ele geçirdi. Batı cephesindeki Cinderes hattında Kurt Farmez, Kefr Safra ve Hasirke köyleri teröristlerden alındı. Harekâtın 49’uncu gününde, 94’ü son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 171 teröristin etkisiz hale getirildi.

TSK’nın yeni hedefi kalan son belde olan Mabadlı’yı teröristlerden temizlemek. Mabadlı’nın teröristlerden temizlenmesi ile bir anlamda Afrin’e giden yolda önü tamamen açılacak.

TSK ve ÖSO, Büyük Halobu Köyü’nü terör örgütünden arındırdı. ÖSO mensubu, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ve teröristlerin fotoğraflarını indirdi. Afrin kuzeyinde harekat kapsamında teröristlerden temizlenen ilk belde olan Bülbül’e bakan Darmık Dağı yamaçlarında yer alan Öcalan posteri ise bombalandı.

TSK ve ÖSO askerlerinin kullandığı aksiyon kameralarla çekilen kayıtlarda, önceki gün ele geçirilen Cinderesi belde merkezindeki sokak çatışmaları görüntülendi. ÖSO’nun temizlenen binalara girerek kontrol etme anlarının yanı sıra etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri de görüntülerde yer aldı.

Teröristlerden temizlenen bölgeler arasında yer alan 17 Nisan/Meydanki Barajı’nın suyu PYD tarafından kesilmişti. Bu nedenle Azez bölgesinde kuraklık yaşanıyordu. TSK ve ÖSO, Meranki Barajı’nın sularını açtı. Baharın gelmesiyle ekin yapacak bölge halkı bayram ediyor. Suyun tarlalara ulaşmasıyla bereketli hasat yapılacak.