Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme skandalıyla ilgili tahmin yürüten Önder Aytaç ile Mehmet Baransu gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinden, daha önce yaptığı bir televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Aytaç'ın Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan canlı yayın programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etmişti.

BARANSU DA GÖZALTINDA, EMRE USLU KAÇTI

Ayrıca Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı bildirildi. Hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer gazeteci Emre Uslu ise, şu anda Brüksel'de olduğu için gözaltına alınamadı. Emre Uslu, gözaltılardan yaklaşık bir hafta önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti. Sosyal medyada akkındaki "operasyondan kaçtığı" iddialarına "Seçimler için geri deöneceğim" şeklinde karşılık vermişti.


Önder Aytaç ses kayıtlarını nasıl tahmin etti?

Önder Aytaç, bugün ortaya çıkan skandal ses kayıtlarını birgün önce Samanyolu Haber'de birebir anlatmış.

17 Aralık sürecinden bügüne kadar Türkiye'yi yıkmaya ve yönetilemez bir hale getirmeye çalışan dış güçlerle el ele vermiş olan paralel yapının son hainliği güvenlik toplantısını illegal bir şekilde dinleyerek internete servis etmesi oldu. Günler önceden planlanan bu hain komplo, Önder Aytaç tarafından Cemaat medyasının kanalı Samanyolu Haber'de daha kayıtlar internete düşmeden neredeyse birebire yakın şekilde anlatıldı.

Küresel güçlerin maşası haline gelen paralel yapı, seçimlere şaibe bulaştırmak ve yasadışı dinlemelerle elde ettikleri kayıtlarla Türkiye'nin itibarına gölge düşürmek için her türlü çabayı sarf ediyor görünüyor. Örgüt tüm finans ve medya kuruluşlarıyla AK Parti hükümetine ve milli iradeye haince saldırıyor, menfaatleri için ellerinden geleni yapıyor.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç'ın ise Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan Yakın Gelecek programında kayıtları neredeyse önden izlemişçesine yaptığı konuşma şaşkınlık oluşturacak türden.

Önder Aytaç Samanyolu Haber'e konuk olduğu programda internete düşen ve kamuoyunda Suriye kayıtları olarak adlandırılan kayıtlara aşırı benzer bir kurgu anlatıyor

İLLEGAL KAYITLARI ÖNCEDEN NASIL BİLDİ?


Günlerdir Türkiye'nin Suriye'ye karşı savaş açacağı yönünde haberler yayınlayan Cemaat'e yakın medya organları, kamuoyunda böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor görünüyor.

Paralel yapı ise illegal bir şekilde dinlediği güvenlik toplantısını internette yayınlayınca akıllara Önder Aytaç'ın kayıtlar yayınlanmadan iki gün önce nasıl olup da televizyonda adeta kayıtları önceden dinlemiş gibi konuştuğu sorusu takılıyor. (SABAH)

ÖNDER AYTAÇ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra devlet bursu ile Birleşik Krallık'da Hull Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora eğitimini tamamladı. Polis Akademisi'nde öğretim üyeliğinin yanı sıra dekan yardımcılığı görevlerini yaptı. Gazi Üniversitesi'nde 4 senedir öğretim üyeliği görevi yapmakta ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da bakan danışmanlığı görevini gerçekleştirmektedir. Yayımlanmış 6 kitabı ve 100 kadar makalesi vardır. Daha önceden The New Anatolian gazetesinde köşe yazarlığı yaptıktan sonra şuan Taraf gazetesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda Emniyet amiri olan Emre Uslu ile birlikte Apoletika adlı köşede köşe yazarlığı görevini yapmaktadır. Zirve Üniversitesi'nde Misafir Öğretim üyesi olarak Siyasal İletişim dersi vermektedir.

Kaynak: AA