Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen partisinin il danışma meclisi toplantısında önemli bir iddiayı dile getirdi. 

FETHULLAH GÜLEN NE CEVAP VERDİ?
Şahin, Yargıtay'da görevli bir kişinin Fethullah Gülen'e, adını vermediği bir işadamıyla ilgili kararı gönderdiğini anlattı. Mehmet Ali Şahin, Gülen'in bunun üzerine "Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin" diye cevap verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'İLK KEZ AÇIKLIYORUM'
"Cemaat; Fethullah Hoca cemaati dediğimiz bizlerin kardeşleri. Ancak acaba yargı içinde bu cemaate sempati duyanlar, bir takım yargıçlar bu projede görev üstlenmiş olabilirler mi? Buna ihtimal verebilir misiniz? Burada ilk defa açıklıyorum. Bu haberi aldığımda uzun süre düşündüm, inanmak istemedim, araştırdım, soruşturdum ve doğru olabileceği kanaatine vardım. Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkum olmuş.

'YARGITAY'DAKİ CEMAATİN İMAMI'
Dosya Yargıtay'a gelmiş. Yargıtay'da 'Cemaatin imamı' diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı kendisini tanıyorum. Bu önemli kişinin dosyası ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya'ya göndermiştir. Bir savcı, bir hakim böyle bir şey yapabilir mi? diye sordum kendime kafam hafızam kabul etmedi. Ama araştırdığımda maalesef bunun doğru olduğu kanaatine vardım. Kamuda görevli bir takım işgüzarlar var. Hoca efendi, 'Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin' demiş. Allah razı olsun. Ama oraya sempati duyan bir takım kamu görevlileri maalesef belki yaranmak, belki başka nedenlerle bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Bu işin de öyle bir iş olduğunu düşünüyorum."

"O YARGIDA ADALET TECELLİ EDER Mİ?"
Şahin, cemaate bağlı olanları ise şöyle eleştirdi:
"Bir tarikat, mezhep, manevi liderle gönül bağınız olabilir, ondan dersler alabilirsiniz. Bu normaldir. Ama komutanınız 'Falan yere gideceksiniz bayrağı falan yere dikeceksiniz' dediğinde, siz, 'Ben bağlı olduğum tarikat liderine bir sorayım' diye düşünürseniz orada disiplin olmaz. Yargı da böyle bir düşünceyle hareket edilirse o yargıda adalet tecelli eder mi? Emniyet'te eder mi? Ama maalesef bizim yargımızda da emniyetimizde de böyle bir yapı oluştu"