Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası'nda ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bazıları siyaseten ayakta kalmak, var olmak için teröre ihtiyaç duydular, oy alabilmek için ayrışmaya ve kutuplaşmaya yöneldiler" dedi.
Dün açılışı yapılan Marmaray'la ilgili 'arızalandı' şeklindeki haberlere de cevap veren Başbakan Erdoğan, "Biraz sonra da inşallah Kuşadası'nda yapacağımız önemli açılışlar, bu ülkenin evlatlarını, bu milleti sevindirmez mi? Bakın dünden bu yana 15 gün süreyle dedik ki, 'Marmaray ücretsiz çalışacak. 15 gün süreyle, Marmaray ücretsiz çalışırken şimdi vatandaş tabii bir Ayrılık Çeşmesi'nden biniyor Kazlıçeşme'ye gidiyor, Kazlıçeşme'den dönüyor, tekrar Ayrılık Çeşme'ye geliyor. Fakat birileri yine aynı şekilde daha ilk günden bakıyorsunuz oradaki hassas çekilmemesi gereken biliyorsunuz imdat zilleri var, onu çekiyor tabii orada ister istmez maalesef Maramaray'da bir sıkıntı geliyor. Hemen medya hazırlıklılar, onlar da arkadan gelip çekim yapıyorlar. Bu çekimlerle beraber hemen Twetler başlıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir mantık böyle bir anlayış olabilir mi? Yani kimin neyi merak ettiğini anlamak bakımından, ne için çalıştıklarını anlatmak bakımından bu çok önemli. Fakat isteselerde istemeselerde millet istikametini bulmuştur" diye konuştu. 

Twitter'ı pek takip etmediğini belirten Erdoğan, "Bu aralar Twitlerde güzel şeyler de oluyor. 'Ecdadımız gemileri karadan yürüttü, AK Parti de Marmaray'ı denizin altından yürütüyor.' Hamd olsun bunların hayallerinin bile ulaşamadığı yere, bizim icraatımız ulaşıyor. Bunu ilk söylediğimiz andan itibaren, 'bu 153 yıllık rüyayı gerçekleştireceğiz' dediğimiz zaman bizimle dalga geçiyorlardı. Bu rüya gerçekleşti. Önce ideale dönüştü, sonra uygulama başladı" ifadelerini kullandı.