Mardin Valiliği, 'terör olaylarının önlenmesine' yönelik PKK'ya merkez Artuklu ile Nusaybin ve derik ilçelerinde son 1 hafta içinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediğini açıkladı. Nusaybin İlçesi'ndeki şüphe üzerine durdurulan Şırnak plamalı bir araç içinde operasyon gözaltına alınan K.K. (30), F.A. (26), A.A. (29), A.Ç. (20) ve Y.Y (23) ile operasyon esnasında bölgeye canlı kalkan olmak amacıyla giden R.E (22) gözaltına alındı. 6 şüpheli polisteki soruşturmalarının ardından sevk edildekleri adliyede tutuklandı.

Mardin Merkez Artuklu İlçesi, Yalımköy Mahallesi'nde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet yürüten şahısların yakalanabilmesi için eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda da yakalanan M.D. (25), E.E. (19), F.E. (23) ve V.A. (21) ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecek ve gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.