Manisa'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finans sağlanması iddiaları kapsamında aranan kişi dün tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün mali mütevelli heyeti üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve bir bankanın şubesinde daha önce müdürlük görevinde bulunan Niyazi Mutlu Şendur'u Manisa'da yakaladı.

Şendur'un, örgüte finansman sağlanmasına ilişkin iddialar üzerine başlatılan operasyon kapsamında arandığı öğrenildi. Niyazi Mutlu Şendur, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Manisa'daki bu operasyon kapsamında bugüne kadar tutuklananların sayısı, 23'e ulaştı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında şüpheliler, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme" ve "Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet"le suçlanıyor. Operasyon kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 3 kişi hakkında ise arama kararı bulunuyor.