Düşen uçakların enkazına ulaşıldı. 4 pilot şehit oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada "planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır" denildi.

Uçakların enkazının yoğun sis olan bölgede bulunduğu, araçların gidemediği alana ekiplerin bir süre yürüyerek ulaştığı öğrenildi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinden Türkiye'nin yüreğini yakan haber geldi. Son bilgilere göreMalatya 7. Jet Anaüssü'nden keşif uçuşu için havalanan F-4 tipi 2 askeri uçakla irtibat kesildi. 
 
Olay, saat 19.05 sıralarında meydana geldi. Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nüden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan iki adet RF-4 E tipi (Fantom) keşif uçağı irtibat kesildikten sonra radardan da kayboldu. Kısa süre sonra saat 19.40 sıralarında uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ'dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda ilk olarak uçaklardan birinin enkazı Ekinciler mevkiinde tepe bir bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında ise şehit olan 2 pilotun cenazesine ulaşıldı. 
 
2. UÇAK DA BULUNDU, ŞEHİT SAYISI 4 OLDU
İlk uçağın ardından İkinci uçağın enkazına da ulaşıldı. Şehit sayısı 4'e yükseldi. 
 
BÖLGEDE YOĞUN SİS VAR
Yoğun sis olan bölgede uçakların enkazının bulunduğu öğrenildi.  Araçların gidemediği alana bir süre yürüyerek ulaşan ekiplerin bölgedeki  çalışmalarını sürdürüyor. 
 
TSK'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
İşte kaza sonrası TSK'dan yapılan açıklama: Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.
 
Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.
 
Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.
 
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI İDDİASI
İHA'nın haberine göre ise askeri uçaklar havada çarpıştı.  
 
İÇİŞLERİ BAKANI ALA: 4 PİLOTUMUZ ŞEHİT OLDU
İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı son açıklamada 2 uçağın enkazına ulaşıldığını belirterek "Maalesef 4 pilotumuz şehit oldu" dedi.
 
KÖYLÜLER: PATLAMA SESİ DUYDUK
Köylülerinde de büyük bir patlamanın ardından alev gördüklerini belirttikleri kaza bölgesine kurtarma ekipleri ile çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 
 
İLK BAŞTA ÇELİŞKİLİ BİLGİLER GELDİ
Olay sonrası çelişkili bilgiler geldi. Ajanslara ilk olarak bir F4'le bağlantının kesildiği haberi düşmüştü. DHA'nın haberinde bir askeri helikopterin düştüğü duyurulmuştu. Ancak bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı.
 
MALATYA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI
Kısa bir süre sonra Malatya Valisi Süleyman Kamçı,  2 askeri uçakla keşif uçuşu sırasında irtibat kesildiğini söyledi.

AFAD: 2 F4'LE İRTİBAT KESİLDİ
AFAD'ın twitter hesabından yapılan ilk açıklamada 2 F-16 ile irtibatın kesildiği duyurulmuştu. Ancak AFAD açıklamayı revize etti. AFAD'ın twitter hesabından yapılan son açıklamaya göre Malatya 7. Jet Anaüssü'nden havalanan 2 F4 ile irtibat kesildi.
İHA'nın geçtiği habere göre ise uçaklar havada çarpıştı.