Erzurum'da 'gece vakti konutta yağma' suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal Çobanoğlu, kararın ardından mahkeme heyetini Abdullah Öcalan'lı tehdit ettiği gerekçesiyle 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.
"BEN ÇIKTIKTAN SONRA ÖCALAN'I ARAYACAKSINIZ"

Erdal Çobanoğlu İ.Y.'ye karşı işlediği 'Gece vakti konutta yağma' suçundan 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 16 Haziran 2015 tarihinde karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, 28 yaşındaki Erdal Çobanoğlu'nu 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Aldığı ceza karşısında sinirlenen Çobanoğlu, mahkeme heyetini "Adalet mülkün temeli değil sayın başkanım. Şunu söyleyeyim bu ceza biter ben ceza evinden çıktıktan sonra Abdullah Öcalan'ı arayacaksınız" diye konuştu.
ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Mahkeme heyeti, sanığın karardan sonraki sözlerini tutanak altına alarak Çobanoğlu'ndan şikayetçi oldu. Heyetin şikayeti üzerine Erdal Çobanoğlu hakkında Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde 'tehdit' suçundan 7 ay 15 günden 3.5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.
"SİNİR ANIMDA AĞZIMDAN ÇIKTI"
Haksız yere ceza aldığını ileri süren Erdal Çobanoğlu, bu nedenle eşinden boşandığını söyledi. Mahkemede dinlenmediğini savunan Çobanoğlu, "Sinir anında ağzımdan bu sözler çıkmış ama net olarak hatırlamıyorum. Bu sözleri hatta Abdullah Öcalan'ı konu edecek bir insan kesinlikle değilim. Bunu kabul edemem. Bu dönemde yargılamanın benim ailemin üzerinde çok fazla etkisi oldu. Çoluk çocuğumdan haber alamadım. Psikolojim bozuldu. Bunun üzerine de bu şekilde ceza alınca, o anki ruh halimle bir şeyler söylemişim. Pişmanım, devletimin beni affetmesini istiyorum. Aldığım diğer cezaların yanında bu ceza az kalacak ama böyle bir suçtan ceza almayı kendime yediremiyorum" diye konuştu.

Mahkeme Erdal Çobanoğlu'nu 'tehdit' suçundan 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini birden fazla müştekiye işlemesi nedeniyle cezayı 10 aya çıkaran mahkeme, bunu da 6 bin lira para cezasına çevirdi. Mahkeme, Erdal Çobanoğlu'nun 6 bin liralık adli para cezasını 20 eşit taksitle ödemesini kararlaştırdı.