Peygamber Sevdalıları Platformu'nca bu yıl 8'incisi 'Eşsiz Önder Hazreti Muhammed' adıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Mitingi, merkez Bağlar İlçesi Nevruz Parkı'nda yapıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği mitinge Irak, İran, Suriye, Lübnan, Mısır ve Ürdün'den yaklaşık 200 davetli de geldi. Dua okunması ile başlayan mitingde, mevlid ve ilahiler okundu. Katılımcıların sık sık tekbir getirdiği mitinge Hüda-Par yetkilileri de yoğun ilgi gösterdi. Miting sırasında çok sayıda kişi, aşırı sıcak ve yoğunluktan baygınlık geçirirken, kalabalık içindeki bir grubun Kürtçe 'Biji Hizbullah' (Yaşasın Hizbullah ) sloganı atılması görevliler tarafından engellendi.
ON BİNLER KATILDI

Diyarbakır ve çevre il ve ilçelerin yanı sıra Konya, Gaziantep ve Adana gibi illerden de otobüslerle gelenler miting alanında yerlerini aldı. Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri mitinge katılanların sayısının 350 bini bulduğunu söyledi.

Doğru haber Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş mitingde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da 6-7 Ekim'deki Kobani olaylarında ölen Hüda- Par üyelerini andı. Göktaş, "Ey Allah'ın Resulu, geçen sene şuralarda ellerinde tevhit bayrağı dalgalandıran, dillerinde tekbir olan 6-7 kardeşimiz bugün eksik. Yasin'i, Hasan'ı, Ahmet'i, Riyat'ı ve Haseyin'i sana gönderdik. Şimdi senin kucağında olduklarına inanıyoruz" dedi.

Her kesimin, Hz. Muhammed'i örnek alması gerektiğini söyleyen Göktaş, "Ya Resulallah bugün buraya seni eşsiz önder ilan etmeye geldik. Liderler, siyasetçiler, yetkililer de seni örnek almalıdır. Yegane örnek sensin" diye konuştu.

80 ÇOCUK, YASİN BÖRÜ FOTOĞRAFLARI BASILI TİŞÖRT GİYDİ

Miting alanının değişik yerlerine Kobani olayları sırasında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları asıldı. Mitingde üzerlerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının basılı olduğu tişört giyen 80 çocuk da platformun karşısında yer aldı. Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği 'Eşsiz Önder Hz. Muhammed' mitinginde yurt dışından gelen ve Türkçe bilmeyen misafirler için çeviri yapacak görevliler bulunduruldu. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşmaların yapıldığı mitingde Dünya Kuran Okuma Yarışması birincilerinden Hamid Şakir Nejad Kuran-ı Kerim okudu.

Miting, konuşmalar ve ilahilerin okunması ile devam etti.