EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, belden aşağı manası olan kusturmalı boşnak saksosu sözleri için Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti. Protesto için seçtiği yol ise 'Boşnak böreği' yemek olunca manzara hayli tuhaf kaçtı. Gürkan, "Bazı kendini bilmezler, bazı meczuplar, bazı zavallılar, milleti etnik kökenleri ya da inançları itibarıyla bölmeye çalışıyorlar" dedi.
Edirne Belediye Başkanı CHP'li Gürkan, bir televizyon programında, Boşnaklara yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti. Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir Boşnak börekçisine giden Gürkan, Boşnakların meşhur böreğini yiyerek, gazetecilere açıklamalarda bulundu.Boşnakların, Türk milletinin değerli ve anlamlı bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Gürkan, şunları söyledi:
"Biz, yeri geldiğinde hepimiz, Boşnak oluruz, Arnavut oluruz, Kafkas kökenli oluruz, Myanmar'daki Müslüman oluruz. Bunlar, hepimizin gurur duyduğu kökenler ve inançlar; ama asıl mesele, büyük Türk milletinin bir ferdi ve parçası olabilmek."
RASİM OZAN KÜTAHYALI BİR MECZUPTUR: Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözlerinin, 'insanlık suçu' olduğunu savunan Başkan Gürkan, şöyle devam etti: "İsmi, sıfatı, kimliği, kim olursa olsun bir insanın kökenine, inancına saygısızlık yapmak, hele hele saldırıda bulunmak, kabul edilebilecek bir şey değil. Bu, bir insanlık suçudur. En son bu meczubun çalıştığı kanal, işine son verdi. Bunların hiçbir yere sokulmaması lazım. Bunları kendi hayal dünyalarında bırakacaksınız ne istiyorlarsa onu yaşasınlar; ama toplumun gözü önünde olmaması gereken insanlar. Çünkü işledikleri gerçekten bir insanlık suçu."

Başkan Gürkan, değerlendirmelerinin ardından gazetecilere de Boşnak böreği ikram etti.