İşte o konuşmadan satır başları;
Terör örgütleriyle mücadelede ilgili birimlerimizin koordineli çalışmaları devam ettikçe terör örgütlerinin köşeye sıkıştığını görüyoruz. Koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içinde engellenmiş olması fevkalade değerlidir.
YA MÜNBİÇ PYD'DEN TEMİZLENECEK YA DA...
Suriye'de, Türkiye sınırlarını etkileyecek adımların atılmasıyla ilgili Fırat Kalkanı operasyonunu düzenliyoruz. Planlandığı şekilde seyretmektedir ve Türkiye hedeflerini gerçekleştirerek, güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır. İlgili bütün ülkelerle diplomasi yürütülmelidir. ÖSO lojistik olarak destekleniyor. İstenmedik bazı hadiselerin karşımıza çıkmaması için ilgili kesimlerle müzakereler yapılıyor. Ya Münbiç PYD'den tamamen temizlenecek söz verildiği gibi, ya da Münbiç'in temizlenmesi için ÖSO'ya gerekli destek verilecektir. 
HAŞDİ ŞABİ'NİN MUSUL'A GİRMESİ ENGELLENECEK
Musul operasyonunda Musul halkının bu işin esası olması uluslararası koalisyonun ana hedefi olması gerekir. Haşdi Şabi operasyon içinde değildir ve Musul'a girmesi önlenecektir.  Nenova Muhafızları, Peşmergeler operasyonunun içindedir. Haşdi Şabi operasyon içinde değildir. Telafer, Musul'un emniyetini sağlayan şehirlerdendir. Telafer'in temizlenmesi sağlanması Türkiye'nin esas üzerinde durduğu noktadır. Telafer'e yapılacak saldırıya Türkiye'nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim.
GÜLEN'İN İADESİ: BOZDAĞ'IN ZİYARETİ SÜRECİ HIZLANDIRDI
 Türkiye'ye karşı operasyonları yöneten ve 15 Temmuz'un arkasındaki bir numaralı bu kişi operasyonları yönlendirebilecek imkanlara sahiptir. Bu imkanların alınması dostluk gereğidir. Görüşmeler ümit verici geçmiştir. Sürecin hızlandığını ifade etmek isterim. Aradaki ilişkileri daha net hale getirdiği ve FETÖ'nün iadesi veya geçici tutuklanması sürecinin hızlandığını ifade etmek isterim. Gerekli adımların atılması ricasında bulunulmuştur. İnşallah Türkiye'ye bu büyük kabusu yaşatan örgüt liderinin Türkiye'ye iadesi kısa sürede mümkün olur veya geçici tutuklanması mümkün olur. 
SORU-CEVAP:
Yakalanan üst düzey PKK'lı
Bu kişinin adını açıklamamız mümkün değil. PKK operasyonları bakımından önemli bir kişi. Sorgulanmasında çok sayıda bilgi ortaya çıktı. Bu bakımdan güvenlik birimlerimiz önlemlerini alacaktır. Kilit bilgilere sahip. Sorgulanmasıyla, Sayın Kışanak'ın yargılanması hakkında bağlantı yoktur. 
Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon
Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosuna yönelik operasyon değil, Cumhuriyet Gazetesi Vakfına ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma var. Ağustos ayının 18'inde başlatılan bir soruşturmadır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş, ilgili kişilerle ilgili bu uygulama başlatılmıştır. Devam eden hukuki süreç var, hep beraber bu süreci izleyeceğiz. En kısa zamanda sürecin sonucunu göreceğiz.
Kurtulmuş: 'Kilit bilgilere sahibiz'