ABD'nin İran'a ambargosunu delmek suçlamasıyla ABD'de yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın jürili ikinci duruşması New York'ta başladı.
Jüri ve hakim mahkeme salonundaki yerini aldıktan sonra davanın görülmesine dün kaldığı yerden devam ediliyor.Hakan Atilla ve davada tanık olan Reza Zarrab mahkemeye getirildi.
ZARRAB CEZAEVİ KIYAFETİ GİYMEDİ
Dünkü duruşmaya ayakları zincirli olarak ve üzerinde cezaevi kıyafeti ile getirilen Zarrab'ın, bugün cezaevi tulumu giymediği görüldü.

SÜLEYMAN ASLAN PARA İSTEDİ
Reza Zarrab mahkemedeki ifadesinde, Zafer Çağlayan gibi Süleyman Aslan'ın da kendisinden para istediğini söyledi. Reza Zarrab, Süleyman Aslan'ın "bütün riskleri ben alıyorum" diyerek şikayet ettiğini ve ödeme istediğini açıkladı. Bu durumu da "Kendi geleceğini güvence altına almak istiyordu" diye anlattı.
Zarrab bunun üzerine, Aslan'a ödeme yapmak için dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'dan izin istediğini ifade etti.
Zafer Çağlayan şirketimin hesaplarını arada bizzat kontrol ederdi. Ondan habersiz hiçbir şey yapmazdım. Nihayetinde Zafer Çağlayan’dan hiçbir şey saklamadık, onun bilgisi olmadan hiçbir şey yapmayız. Çağlayan, Aslan ile yapılan işlemleri görmezden geleceğini söyledi."