Canik ilçesine bağlı Düzören Mahallesi’nde fındık toplayan vatandaşlar, daha önce mahallelerinde hiç görmedikleri bir yabancıyı, ellerine aldıkları av tüfekleriyle yakaladılar. Köylüler başına tüfek doğrultarak beklettikleri ve terörist sandıkları şahsı olay yerine çağırdıkları Jandarma'ya teslim ettiler. Jandarma tarafından yapılan araştırmada şahsınPKK’lı olmadığı ve Iraklı mülteci olduğu belirlendi.

'KONUŞMAYA ÇALIŞTIK AMA...'

Olayın fotoğrafı sosyal medyada ‘Karadeniz’de PKK’lının yakalandığı’ şeklinde de yayıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Düzören Mahallesi Muhtarı Fahri Yılmaz, “Fındık bahçesinde çalışan vatandaşlar fındık toplarken bir şüpheli şahıs gördüler. Orman yolunda yürüyen bu adamın durumundan rahatsız oldular. Bana haber verdiler. Mahallelilerle beraber şüpheli adamın yanına gittik ve bir şekilde bu adamı etkisiz hale getirdik. Daha sonrasında jandarmaya haber vererek yakaladığımız şüpheliyi güvenlik güçlerine teslim ettik. Jandarma gelene kadar adamla konuşmaya çalıştık ama başaramadık” dedi.

SAVAŞTAN KAÇMIŞ

“Burası köy, dağ başı. Vatandaş şüpheli bir adam olduğu haberini duyunca evden tüfeğini aldığı gibi olay yerine adamı yakalamak için geldi” bilgisini veren Muhtar Yılmaz, şöyle konuştu: “Sonuçta adamı yakaladık. Ben konuşturmaya çalıştım ama beceremedim. Kağıda Arapça yazarak kendisiyle iletişim kurmaya çalıştım ama bir türlü cevap alamadım. Biz adamı jandarmaya teslim ettikten sonra savaştan kaçan bir mülteci olduğu haberini aldık. Bu adam daha önceden mahallemizde hiç gözükmemişti. Bizim bölgede herkes birbirini tanır. Böyle bir haber gelince de vatandaşlarda bu arkadaşı av tüfekleriyle ablukaya aldılar ve jandarmanın gelmesini beklediler. Olay bu şekilde gerçekleşti.” Iraklı olduğu öğrenilen mülteci, jandarmada ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.