Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu..
Erdoğan, konuşmasının başında İzmir’deki römorkör kazasında şehit olan askerler için Allah’tan rahmet diledi.

Pakistan temaslarıyla ilgili bilgiler veren Erdoğan, Karadeniz gezisinde kendisine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"10 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. 99. yıldönümünde Sarıkamış şehitlerini, rahmetle minnetle yad ediyoruz.

Bütçe görüşmelerinde muhalefetin bağırmaları, çağırmaları hiçbir şeye yaramıyor. 2014 Bütçesi Genel Kurul’da görüşüldü ve kabul edildi. İktidar 318 oyla destek verdi. Yapılan çirkin girişimlere rağmen AK Parti grubu bütçe görüşmelerini sonlandırdı.

Pakistan dönüşünde bizi karşılayan Ankaralı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Milletimize mahçup olmayacağız, milletimize hayal kırıklığına yaşatmayacağız dedik, 11 yıl bu sözümüzü tuttuk. Milletimiz müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Doğruya doğru eğriye eğri demeyi biliriz. Bizi 11 yıldır burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür. AK Parti yolsuzluklara göz yummaz, müsamaha göstermez.

Gereği neyse onu yaparız, böyle bir hassasiyetle yürüyoruz. Başkalarını örnek almamıza gerek yok. Sicili siyah olanlar bize örnek teşkil etmez.

11 yıl içinde karalamalar, iftiralar oldu. Kötüleri aramızdan ayırdık, hakkında iddia olanların aklanıp gelmesini istedik. Söylentilerle aramızda operasyona girmeyiz.

Hukuk adaletin tecelli etmesi içindir. Meclis mahkemelerin yerine geçemez. Siyasi parti genel başkanları hakimlerin yerine geçemez.

9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu denildi, daha sonra tarihin en büyük rüşvet operasyonu denildi. Gizlilik kaydı olmasına rağmen içeriden dışarıya sürekli bilgi sızdırıldı. Burada yürütmenin uzatması, yargının safhası demek ki bunlar burada servis yapıyor. Bize düşen burayı da temizlemektir. Bu insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok. Beraat eden insanların operasyon süreci içinde kirletilmesinin bedelini kim ödeyecek?

Günlerdir Halkbank Genel Müdürü’nün evinden çıkan kutular konuşuluyor. Siz bu kutuların ne olduğunu siz nereden biliyorsunuz? CHP genel müdürüne soruyorum, 2.5 milyon çıkan şahsı siz neden milletvekili yaptınız. Yargıyı da polisi de savunuyor. İnşallah böyle kalırsınız. Polise demediğini bırakmayan CHP şimdi sahip çıkıyor.

DOKUZ NEDEN SAYDI

Bir, İstanbul’da 46 milyar dolarlık havaalanı ihalesi gerçekleştirdik. Bu rahatsız etmiştir. Bu havalimanına karşı her olumsuzluğu her an yapabilir. Ankara’da Japonya Başbakanı’nı ağırladık, anlaşmalar yapıldı. Üç, İstanbul 2.5 milyar dolarlık bir köprünün temelini attık. Bunu da engellemeye çalıştılar. Dört, İstanbul Borsası rekor kırdı. Bu da hazmedilmedi. Beş, Merkez Bankası rezervi 27.5 milyar dolar olarak devralmıştık, 135 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Altı, gösterge faizi, Mayıs’ta yüzde 4.6’ya indi. Yedi, dört kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin kredi notunu Mayıs ayında artırdı. Sekiz, IMF’den aldığımız borcu Mayıs ayında sıfırladık. Uluslararası güçler devreye girdi. Dokuz, enflasyon, sanayi üretiminde rekorlar kırıldı.

Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya kamp kurdu. Türkiye’yi karalamaya başladılar. Bu ihanettir, bunu acımasızca yaptılar. Apaçık ekonomik bir suikaste şahit olduk. Gezi’de istedikleri başarıyı elde edemediler.

Gezi'de Mayıs ayının başarıları, 17 Aralık'ta çözüm süreci hedef alındı. 17 Aralık'ta Diyarbakır'daki barışımıza da suikast düzenlediler. Kamuoyunu etkilemek için yolsuzluk paketiyle sundular. Diyarbakır'da, Mavi Marmara'nın, Oslo'nun, Halk Bank'ın intikamını almak için tezgah kurdular.

9 günlük süreçte sadece Halkbank’ın uğradığı zarar 1 milyar 625 milyon dolardır.

14 ay izleniyor. Yargıda yürütmede birkaç zatın haberi olacak. Onların bağlı olduğu birimlerin haberi olmayacak. Dokuz günde yaşadıklarımız tam anlamıyla turnusal kağıdı olmuştur.

Kendi ülkesini değil, başkalarının çıkarlarını düşünen ajanlık yapan casuslar, sermaye güçleri, medya çeteler var. Devlet içinde böyle maşalar var. Bunun üzerine gideceğiz. Demek ki çetelerle verdiğimiz mücadele yetmemiş. Devlet içinde paralel yapıların oluşmasına izin vermeyeceğiz. Her yolu mübah gören bir hareket başarıya ulaşamaz.

Anayasa ve yasalar çerçevesinde adımı atarız. Dini kisve altındaki örgütlerin benim ülkemde ameliyat, operasyon yapmalarına kesinlikle müsamaha etmeyiz. Türkiye’ye, milli iradeye bir tezgah kuruldu.

CHP ya darbelerle ya da böyle kirli komplolarla iktidara gelmiştir. CHP’nin genel müdürü bu şahsın yolsuzluk dosyalarıyla kameraların önüne çıktı. CHP, yolsuzluk görmek istiyorsa kendi geçmişine baksın, aynaya baksın. Bunlar ancak birlikte beddua seansları düzenlerler. Bize milletimizin duası yeter. Böyle yürüdük, bundan sonra da böyle yürüyeceğiz.

Bu bir yolsuzluk soruşturması değil, millete karşı açık bir tezgahtır. Bu oyun 30 Mart’ta sandıkta bozulacaktır. Yeni Türkiye yürüyüşümüzü kimse durduramayacaktır. Ya millet ya zillet.

Sadece AK Parti’ye, hükümete değil, Türkiye’ye 76 milyona yapılmış bir komplodur. Hangi partiye oy verirseniz verin ama bu komployu görün. Bu komplonun Türkiye'nin leyhine değil, şerrine olduğunu görün.

Bu komplonun benzeri Sayın Deniz Baykal'a da yapıldı.

Milletim bu medyanın, sermaya çevrelerinin asıl niyetini görsün ve anlasın.