Terör örgütü şehirlerdeki eylemleri içinse yabancı uyrukluları tercih ediyor

 
Terör örgütü PKK'nın çözüm sürecine rağmen 2013 yılı eylül ayından itibaren Türkiye topraklarına kademeli olarak silahlı gruplar geçirdiği ve halihazırda Türkiye'de 2 bin 500 PKK'lı terörist bulunduğu bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki kamplara yönelik bombardımanında ağır kayıplar veren PKK'nın şehirlerdeki bombalı saldırılarda, başta Suriye olmak üzere, İranve Irak uyruklu yabancıları tercih ettiği de belirlendi.

Yaralı ele geçirilen ya da kendisi teslim olan PKK'lıların verdiği bilgilerden yola çıkan güvenlik güçleri, örgütle ilgili önemli bilgilere ulaştı. PKK'nın önümüzdeki dönemde yabancı uyruklu örgüt üyelerini canlı bomba ve şehir merkezlerindeki bomba yüklü araçlarla saldırı için kullanacağı ifade edildi. PKK'nın ayrıca ''Ölümsüz Apocu Fedailer Taburu'' adını verdiği, büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan 600 kişilik canlı bomba grubu yetiştirdiği de bildirildi.

Bu teröristlerin güvenlik güçlerince haklarında arama kaydı bulunmayan, deşifre olmamış kişilerden seçildiği veKuzey Irak'taki kamplarda hazır bekletildikleri öğrenildi. Bu yapılanmanın doğrudan KCK bünyesindeki Murat Karayılan'ın başkanlık ettiği Halk Savunma Merkezi Merkez Karargâh Komutanlığı'na bağlı olduğu kaydedildi.