Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Taksim'de bir rehabilitasyon merkezinde küçük yaştaki kızlara yöneticiler tarafından fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "İddialara ilişkin ilk çalışma Bakanlık tarafından gerçekleştirilmiş, ilgililer harekete geçirilmiş, suç duyurusunda bulunulmuştur" açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Taksim'deki çocuk rehabilistasyon merkeziyle ilgili iddialara ilişkin ilk çalışmanın Bakanlık tarafından gerçekleştirildiği, kuruluşun kapatıldığı ve yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek, devam eden idari soruşturma kapsamında gerek duyulması halinde ilave tedbirler alınacağı bildirildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Taksim'de Bakanlığa bağlı olup kapatılan çocuk bakım sosyal rehabilitasyon merkezi müdürünün fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle görevden alındığı haberleri üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Habere konu iddialara ilişkin ilk çalışmanın Bakanlık tarafından gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, ilgili kolluk birimleri ve idari mercilerin harekete geçirildiği, adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu ve gereğinin yapılmasının istendiği ifade edildi.

Habere konu kuruluşun "çocuk bakımevi" değil cinsel istismara uğrayan çocukların kolluk birimlerince getirildiği ve sunulacak hizmet modeli belirleninceye kadar çocukların kısa süreli barındırıldığı "bakım sosyal rehabilitasyon merkezi" olduğu bilgisinin yer aldığı açıklamada, "Yurt, yuva veya bakımevi değildir.

Nitekim bu kuruluş Bakanlığımızca kapatılmış ve bina sosyal hizmet merkezine dönüştürülmüştür" ifadeleri yer aldı. Kuruluş yöneticilerinin müfettişin teklifi sonucu görevden uzaklaştırıldığı, hizmet alımı yoluyla görevlendirilen personelin kuruluşla ilişiği kesildiği belirtilen açıklama şöyle: "Bu konudaki idari soruşturmaya Bakanlık müfettişlerince devam edilmektedir. Soruşturma sonucu ihtiyaç duyulması halinde alınanlara ilave tedbirler ayrıca alınacaktır. Bu konuda en ufak bir tereddüte mahal yoktur. Bakanlığımız her zaman çocuğun üstün yararını düşünmektedir. Çocuklarımızın ihmal ve istismarına yönelik en küçük ihbar ve ihtimali dahi titizlikle değerlendirmekte ve gereğini yapmaktadır."

TWİTTER’DEN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise twitter hesabından konuya ilişkin 5 parça halinde yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Taksim’deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine mahkemelerce teslim edilen çocukların fuhuşa sürüklendiği bilgisi ulaşınca hemen müdahale ettik ve konuyu Savcılığa yansıttık. Uzun süre konu takip edildi. Aile bakanlığı olarak bu konuda sorumluluğu olabileceğini düşündüğümüz kuruluş müdür ve iki yardımcısını açığa aldık. Çocukların yerini değiştirdik. Aile bakanlığı olarak korumamız altındaki çocuklarımıza yönelik suistimal konularında çok hassas davranıyoruz. Bu konuyu da mahkeme safahatında sonuna dek takip edip, suçluların en ağır cezalarını almalarını sağlayacağız."