Terör örgütü IŞİD'in, yaralanan militanlarına vermek amacıyla esir tuttuğu Ezidilerden zorla kan aldığı

IŞİD’e esir düşen Hamshe adlı Ezidi kadın, yaşadıklarını BBC Arapça’da yayınlanacak Slaves of the Caliphate (Halifeliğin Esirleri) belgeseline anlattı. Hamshe, terör örgütü militanlarına esir düştükten sonra hamile kaldığını ve kadınların ve çocukların, “çatışmada yaralanan militanları hayatta tutmak için” kan vermeye zorlandıklarını açıkladı.

IŞİD’e esir düşen Ezidiler arasında kimliğini açıklayan ilk kadın olan ve militanlar tarafından öldürülen eşinden bir çocuk sahibi Hamshe, kaçmayı başarmadan önce 28 gün esir tutulduğunu belirtti. Hamshe, “Hepsi bir Ezidi kadını aldığında, biri de beni evine götürdü, bir odaya kilitledi ve ‘Eğer benimle evlenmeyi reddedersen sana yemek veya su vermem’ dedi. Ezidi kızları, IŞİD’in yaralanan savaşçılarına kan vermeye zorladılar. Hangi Tanrı bu muameleye izin verebilir?” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

İngiliz gazeteye Irak’ta konuşan Hamshe, terör örgütünün elinden kaçışını anlatırken ise, “Bir akşam bebeğim susuzluktan ağlıyordu. Kapıyı çaldım ve dışarıdaki tüm korumaların uyuduğunu gördüm. Onlardan bir şişe su aldım ve bebeğimle kaçtım. Saatlerce yürüdüm” ifadelerini kullandı. Yolda Arap bir adamla karşılaştığını belirten Hamshe, adamın evinde üç gün kaldığını söyledi. Hamshe, “Beni arabayla peşmergelerin kontrol noktasına götürdüler. 7 saat orada bekledim. Sonra erkek kardeşim geldi ve beni eve götürdü” dedi.