Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü  Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2006 yılında kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin  (23) bir ay önce Mersin'de bir arazide üzerine beton dökülmüş mezarda  bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aranan şüpheli Özkan A'nın yerini  tespit etti.
Ekipler, merkez Seyhan ilçesi Şehit Duran Mahallesi'nde saklandığını  belirlediği zanlıyı operasyonla yakaladı.
Zanlı, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlıkkontrolünün ardından  sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
OLAY
Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıl önce  kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin, kendisi gibi kayıp kız arkadaşı gülşen Y'nin  (27) ağabeyleri ve arkadaşları tarafından 4 gün boyunca işkence edilerek  öldürüldüğünü belirlemişti.
İşkence sırasında fenalaşınca doktora tedavi ettirildiği, ardından da  işkence yapılmaya devam edildiği belirlenen genç kuaföre ait olduğu  değerlendirilen kemik parçaları, Mersin'in Silifkeilçesindeki bir arazide  üzerine beton dökülmüş mezarda bulunmuştu.
Polis, Gülşen Y'nin ağabeyi Muhammet Ali Y. ve annesi E.Y'nin de  arasında yer aldığı 11 kişiyi gözaltına almış, olaya karıştığı tespit edilen genç  kızın diğer ağabeyleri Cengiz Y. ve Bülent Y'nin ise başka bir suçtan cezaevinde  olduğu tespit edilmişti.
Şüphelilerden Muhammed Ali Y. ile arkadaşları Mustafa E, Hüseyin Y,  Kemal D, Haluk K, Muhammed O. ve Bülent A. 11 Ağustos'ta tutuklanmış, anne E.Y.  ile 3  şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.