TBMM Kâtip Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, eğitim-öğretim yılının açılışı ve eğitim sistemiyle ilgili Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısına bir grup öğrenci velisiyle katılmak istedi. Velilerin basın odasına girmelerine, alınan karar gerekçe gösterilerek Meclis polisleri izin vermedi. Bunun üzerine Hakverdi ve veliler, güvenlik görevlilerine tepki gösterdi.
Meclis polisleri karar gereği sadece milletvekillerinin basın toplantı salonuna alınacağını, ziyaretçilerle yapılacak açıklamaların ise dışarıda yapılacağını söyledi. Hakverdi de kendisinin divan üyesi olduğunu hatırlatarak, böyle bir kararın olmadığını belirtti.
Anlaşmazlığın uzaması üzerine Hakverdi ve veliler açıklamalarını, basın koridorunun girişinde yaptı.
CHP'li Milletvekili Hakverdi, çocuklarını okula gönderen ve eğitim sisteminde sorunlar yaşayan velilerin sıkıntılarını aktarmak amacıyla basın toplantısı düzenlemek istediklerini ancak ziyaretçilerin içeriye alınmaması gibi bir engelle karşılaştıklarını söyledi.
Meclis'te daha önce böyle bir uygulamanın yapılmadığını savunan Hakverdi, "Hiçbir milletvekili kapı altında basın açıklaması yapmamıştır. Bana 'Siz içeri girebilirsiniz, basın odasında açıklama yapabilirsiniz ama konunun muhataplarını, misafirlerinizi içeri alamayız' deniliyor. 'Bugüne kadar böyle bir uygulama yapıldı mı?' diye soruyorum ama ilgili amirimiz maalesef cevap veremiyor. Bu uygulama keyfidir, sadece bize özeldir. Bunun hesabını her yerde soracağız, bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.
Ali Haydar Hakverdi, misafirlerinin sıkıntı yaşamaması için kendisinin de içeri girmediğini dile getirdi.
Öğrenci velisi Metin Erdoğdu ise, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirdi. Eğitimde yapılacak düzenlemelerin öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve uzmanların görüşü alınarak yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğdu, "Laik, bilimsel, eşit, parasız ve kamusal eğitim istiyoruz. Bu konudaki mücadelemize herkesi davet ediyoruz" dedi.
Fatoş Durmuş Çabuk da çocuğunun bulunduğu sınıfın 35 kişilik olduğunu belirterek, eğitim hakkının engellendiğini anlattı. Sorunlarını dile getirdiği için okuldan kovulduğunu iddia eden Çabuk, TBMM'de de engellemeyle karşılaştıklarını söyledi.