ŞİDDETLİ lodosun yol açtığı dalgalar, E-5 Karayolu üzerindeki Büyükçekmece Köprüsü’nde asfaltı çökertti. E-5’in Edirneistikameti uzun süre trafiğe kapandı. Yol, yapılan çalışmalar sonucu yaklaşık 2,5 saat sonra kısmen trafiğe açıldı. Geçiş, Avcılar yönünde tek şeritten veriliyor.
 
Olay saat 19.30 sıralarında meydana geldi. E-5 Karayolu üzerinde, Büyükçekmece Gölü’nün Marmara Denizi ile birleştiği noktada bulunan Büyükçekmece Köprüsü’nün sol şeridinde, 4-5 metre eninde ve yaklaşık 30-40 santimetre derinliğinde göçük oluştu. Göçük nedeniyle, E-5 Karayolu’nun Edirne istikametinde trafik tamamen durdu. Oluşan araç kuyruğu Beylikdüzü’ne kadar uzadı. 
 
Emniyet ve Belediye ekipleri çökmenin olduğu noktaya güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. 
 
Toplu taşım araçlarındaki bazı vatandaşların inerek Büyükçekmece’ye doğru yürüdüğü görülürken, trafik ekipleri de sürücüleri TEM Otoyolu’na yönlendirdi.
 
2,5 SAAT SONRA KISMEN AÇILDI...
 
Yapılan çalışmalar sonucu yol 2,5 saat sonra kısmen trafiğe açıldı. Geçiş, Avcılar yönünde karşılıklı 2 şeritten verilmeye başlandı. Çöken yolun onarılması çalışmalarının sabaha kadar devam edeceği belirtildi.
 
"LODOS BİZİ DE ETKİLEDİ"
 
Bu arada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de olay yerine gelerek, çalışmaları yerinde inceledi. Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Lodos, İstanbul’u etkilediği gibi bizi de etkiledi. Tam köprünün suyun altından geçen kısmın, kanalın bittiği yerden çöktü. Karayla birleştiği yerden çöktü. Bereket hiçbir kaza olmadı. Olaya hemen müdahale ettik. Kuyruk yaklaşık 7-8 kilometre oldu. Yolu Edirne istikametinde çift yönlü olarak trafiğe açtık. Sabaha kadar bu çalışmayı devam ettireceğiz. Köprünün muhakkak yeniden yapılması gerekiyor."