FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alındıktan sonra serbest bırakılan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan istifa etti.

 Konyaspor Başkanı Ahmet Şan istifa etti

Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan'ın, FETÖ soruşturması kapsamında, 'ByLock' kullanıcısı olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığınca dün ifadesi alındı.

Ahmet Şan, FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi. 
 

CEP TELEFONUNA VE BİLGİSAYARINA EL KONULDU


Savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılan Ahmet Şan'ın, evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda cep telefonu ile bilgisayarına el konuldu.
 

BUGÜN İSTİFA ETTİ


Bu haberler sonrası Ahmet Şan'dan flaş bir karar geldi. Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, görevinden istifa etti.

Ahmet Şan bu cümleler ile istifasını duyurdu: 


"Büyük Türk Milletine ve Konyaspor camiasına arzımdır.

54 yıllık yaşantım boyunca ailemin, büyüklerimin ve şahsıma inanıp benimle yol yürüyenlerin başını öne eğecek kasıtlı hiçbir eylemim olmamıştır.

Hayat insanı kimi zaman büyük başarılarla, kimi zaman da büyük dertlerle sınar.

Meşum örgütle hiçbir bağlantımın olmadığı, sonucunda haklılığım ve masumiyetimin ortaya çıkacağına inandığım bu sıkıntılı süreçte büyük sevdama, Konyasporuma zarar gelmemesi adına; Konyaspor Kulübü Derneği üyeliğinden ve dolayısıyla büyük zaferleri yaşadığım Konyaspor başkanlığı görevinden istifa ediyorum.

Hayatımın her döneminde duanın gücüne çok inandım. Dualarınızla imkansız denilen başarıları hep birlikte hak ederek kazandık.

Sizlerden istirhamın mübarek dualarınızı şahsımın üzerinden eksik etmemenizdir.

Saygılarımla,

Ahmet ŞAN
 

AHMET ŞAN KİMDİR?


1963 senesinde dünyaya gelen Ahmet Şan Konya'nın Derebucak ilçesinde doğmuş ve büyümüştür.

İlköğretimi Derebucak'ta, liseyi İzmir'de Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya'da Siemens'te göreve başladı. 1996 yılında Konya'ya yerleşerek Kompen A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başladı. Kombassan Holding bünyesinde Kompen A.Ş.'nin de içerisinde olduğu bazı şirketlerin Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

1998 yılında Konya Gençlerbirliği'ni kurarak, 2004 yılına kadar başkanlığını yürüttü. Bir süre Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Üyeliği yaptı. Şu anda Konya Doğalgaz Şirketi Gaznet'in Yönetim Kurulu Üyeliği, Konyaspor'un Başkanlığı gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda görevleri yürütmekte. Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Şan Almanca ve İngilizce bilmektedir.