Saldırıdaki zırhlı aracı kullanan 28 yaşındaki 3 yıllık Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun baba ocağı olan Ereğli'nin Doğualagöz Mahallesi'nde oturan annesi Sultan Aydın'a askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Oğlunun acı haberini alan anne Sultan Aydın ile şehidin 3 kardeşi sinir krizi geçirdi. Şehidin eşinden boşanan babası İsmail Köseoğlu'nun ise İstanbul'da bir yakınlarının düğünde olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. 

Şehit Köseoğlu'nun ilk görevini Afganistan'da yaptığı ardından da Yüksekova'ya tayin olduğu Acil Tıp Teknisyeni olan eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i de Yüksekova'ya götürmeyip, Ereğli de bıraktığı öğrenildi. 

'HER GÜN MAYIN TEMİZLİYORUZ'

Şehidin dayısı Rıfat Özbek, yeğeni ile her gün telefonla görüştüklerini belirtti. Özbek, 'Yeğenimle sürekli telefonla görüşüyorduk. Bize gece-gündüz sürekli yollara döşenen mayınları temizlediklerini söylüyordu. Çocuğunu çok özlediğini söylemişti. Van 100. Yıl Üniversitesi'nde yüksekokuldan mezun olduktan sonra uzman çavuş oldu. İlk olarak Afganistan'da görev yaptı. Sonra Dağlıca'ya geldi" dedi. 

ACILI EŞ: BENİ BIRAKMA

Acı haberi annesinin evinde alan Tansu Köseoğlu, yakınlarıyla birlikte kayınvalidesi Sultan Aydın'ın evine geldi. Tansu Köseoğlu, "Beni Bırakma" diyerek gözyaşları içinde eve girmek isterken sinir krizi geçirmesi sonucu ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

MİSAFİRLİKTEN DÖNDÜNCE ACI HABERİ ALDILAR 

Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Resul Coşkun'un şehit düşmesinin ardından merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak'taki baba evine ateş düştü. 3 çocuk babası Zeki Coşkun ve anne Sıdıka Coşkun, oğullarının acı haberini misafirlikte aldı. Ancak aldıkları habere inanmak istemeyip evlerine döndü. Evlerine döndüklerinde ise karşılarında subayları görünce oğullarının şehit düştüğünü anlayan anne ve baba sinir krizi geçirdi. Acılı aile, hazırda bulunan sağlık görevlilerinin yardımıyla eve alınıp müdahale edildi. 

'YİNE KARANLIK ÇÖKTÜ, KİMİNİN GECESİNE, KİMİNİN YÜREĞİNE'

Daha önce konfeksiyonculuk yapan Resul Coşkun'un 1 yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl önce de Rahime Celepci ile nişanlandığı öğrenildi. Nişanlısı Celepci'nin ise Dağlıca saldırısının ardından gece yarısı sosyal paylaşıp sitesine 'Yine karanlık çöktü, kiminin gecesine, kiminin yüreğine' yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti. 

7 AYLIK ASKERDİ 

Konya'ya üçüncü şehit ateşi ise Piyade Er Muharrem Öksüz'ün merkez Karatay İlçesi'ndeki eskiden köy statüsündeki Divanlar Mahallesi'ndeki baba evine düştü. Çiftçilik yapan baba Ömer ve anne Aliye Öksüz'e acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen acılı aile sinir krizi geçirdi. 2 kardeş olan Muharrem Öksüz'ün, yaklaşık 7 aylık asker olduğu öğrenildi