Darbeci Baro' olarak bilinen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan caminin inşaatına ilişkin, "Konusu suç teşkil eden emir hiçbir surette yerine getirilemez. Şu anda burada açıkça suç işlenmektedir" dedi.  
Kocasakal, Validebağ Korusu girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir" sözlerini anımsatarak, "Diyanet İşleri Başkanımız çok güzel söylemiş. Aynen bu... Altına imzamı atarım" ifadelerini kullandı.  

Alanda "rant meselesi" olduğunu iddia eden Kocasakal, "Mesele bir ibadet yeri, bir inanç meselesi değildir. Toplumların elbetteki ibadethaneye de ihtiyaçları var ama en az onun kadar sağlıklı bir çevreye, doğaya da ihtiyaçları var. Zaten doğayı, ağacı, yeşili korumak da bir ibadettir. Gerçek Müslümanlar da bunu çok iyi bilirler" diye konuştu.  

Kocasakal, bilirkişi raporlarında bu alanın cami yapımına uygun olmadığının belirtildiğini savunarak, asıl meselenin yeşil alanı imara açmak olduğunu ileri sürdü. Cami ve ezan düşmanları ile kolkola eylem yaptığı görülen Kocasakal, lideri olduğu baronun kimlere sözcülük yaptığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.