Dün akşam saat 19.30 sıralarında yasadışı MLKP örgütü üyesi Muhammet Halit Kaya, Deniz Çokgül ve Uğur Özenç Özyürek yakalandı.

Üç, terör örgütü üyesinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele şubeleri ekipleri tarafından Akçakale'ye gitmek üzere iken yakalandıkları belirtildi. Örgüt üyesi üç kişinin, sınırdan yasadışı yollarla Suriye'ye geçmek için Akçakale'ye gitmekte oldukları tespit edildi. Yakalanan kişilerin Kobani'ye geçme hazırlığı yaptıkları anlaşıldı.

23 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen MLKP operasyonunda, bir hücre evinde çıkan çatışma üzerine bazı örgüt üyeleri öldürülmüştü.

Operasyonda öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenaze törenine, bazı örgüt üyeleri, yüzlerini kapatarak Kaleşnikof tipi silahlarla katılmışlardı. Suriye'ye kaçmak için Akçakale'ye giderken yakalanan 3 teröristin, cenaze törenine uzun namlulu silahlarla yüzü kapalı olarak katılanlar arasında yer aldığı belirlendi.

Yakalanlar arasında yer alan Özyürek'in; daha önce Okmeydanı'nda korsan gösteri organize ettiği, Kader Ortakkaya anma toplantısında Gazi Mahallesi'nde düzenlenen korsan gösteri dahil bazı korsan gösterilere katıldığı anlaşıldı.

Deniz Çokgül'ün de; yasadışı zok sayıda eyleme katıldığı belirlendi.

Muhammet Halit Kaya'nın da; 1 Mayıs'taki korsan eylem dahil bir dizi yasadışı gösteriye katıldığı saptandı.

3 örgüt üyesinin, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde yapılacak işlemlerinin ardından İstanbul polisine teslim edileceği öğrenildi.