Irak'ta IŞİD'e karşı Selahaddin ve Diyala eyaletlerinde operasyon başlatıldı. Irak ordusunun yürüttüğü operasyona Amerikan savaş uçakları da IŞİD mevzilerini vurarak havadan destek veriyor. Bu arada Kobani'deki IŞİD kuşatması sürüyor. Başbakan Davutoğlu, IŞİD tehdidiyle ilgili olarak kurulması gereken güvenli bölgeler için harita gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez güvenli bölgenin sınırın hangi bölgelerinde kurulması gerektiğine dair net ifadeler kullandı. Al Jazeera'ye konuşan Davutoğlu'na göre, belirtilen güvenli bölgelerin derinliği insani duruma göre değişebilir.  

İşte Türkiye'nin Suriye'de istediği güvenli bölgeleri gösteren harita;


kobani-son-durum.20141019195128.jpg 
 
Irak'ın Selahaddin eyaletinde IŞİD'e karşı kapsamlı operasyon yapıldı. Tikrit ve Beyci'de IŞİD'e karşı operasyona başlayan Irak ordusuna ABD uçakları da havadan destek verdi.
 
Selahaddin Valisi Raid İbrahim Hamad'ın verdiği bilgiye göre, komutanlar, Tikrit merkezi ve Beyci'nin IŞİD üyelerinden 'tamamen arındırılması' için operasyona hız verdi. Operasyonlara havadan uçaklarla destek verildi. 

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Acil Müdahale güçlerinden yapılan açıklamada ise Tikrit kent merkezi ve Beyci  arasında bulunan ve uzun zamandan beri IŞİD'in elindeki El Hamra, El Mihazam, El Haccac, El Muaskerat bölgeleri IŞİD'in elinden alındı. 

94 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI
 
Irak Savunma Bakanlığı Selahaddin eyaletinde yürütülen operasyonlarda 94 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

irak-isid-mevzileri.jpg 

IŞİD, Beyci'ye yaklaşan Irak merkezi hükümetine bağlı polis ve askerleri durdurmak amacıyla intihar eylemi düzenledi. 

Selahaddin Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD tarafından kullanılan bomba yüklü panzerle bu sabah erken saatlerde Beyci yakınında mevzilenen ve aralarında gönüllü askerlerin de bulunduğu emniyet güçleri, hedef alındı. Saldırıda 4 polisin öldüğü Selahaddin Polis Müdürü General Hamad Namis El Cuburi olmak üzere 7 polisin yaralandığı duyuruldu.
 
DİYALA'DA 30 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
Diyala Polis Müdürlüğü IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlarda 30 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. Diyala Polis Müdürü Korgeneral Cemil Şammari tarafından yapılan açıklamaya göre; Irak emniyet güçleri ve gönüllü Şii askerler başkent Bağdat'ın 90 kilometre kuzeydoğusundaki ve Diyala eyaletinin başkenti Bakuba kentinin 40 kilometre kuzeyindeki IŞİD kontrolünde bulunan  Mikdadiye ilçesine bağlı El Tayiha bölgesine geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. 

Savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonda 30 IŞİD mensubu öldürüldü, ayrıca IŞİD üyelerine ait 5 doçka destekli araç ve bir dizi askeri techizat imha edildi.