Mitinge katılan ve milyonlarca kişiyi selamlayanlar arasında bulunan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün mitingle ilgili konuştu. Özergün, "Yenikapı'daki tarihi bir mitingdi. Bu kadar kalabalığı bir arada görmek bir daha bize nasip olmaz. Mitingden öte bir şeydi. Ben kırmızı beyaz bir okyanus gördüm" dedi.
Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi" olarak tarihe  geçen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", her siyasi görüşten insanı, vatan  uğrunda "tek yürek" yaptı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir  Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen miting, renkli  görüntülere sahne oldu.Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayrakları,  üzerilerinde Türk bayrağı bulunan tişört ile şapkalarla, kara ve deniz yoluyla  mitingin yapılacağı alana akın etti.

Mitinge Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah  Gül, bazı Bakanlar Kurulu üyeleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan,  Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, eski  Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, KKTC Başbakanı  Hüseyin Özgürgün, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip  Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kuvvet komutanları,  azınlık cemaatlerinin dini liderleri ile milyonlarca kişi katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge helikopterle geldi. Erdoğan, eşi Emine  Erdoğan ile platforma çıkarak, mitinge gelen vatandaşları selamladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.
KKTC BAŞBAKANI MİTİNGE KATILANLARI SELAMLADI  
Miting alanına gelen milyonlarca kişiyi selamlayan bir kişi daha vardı. O isim KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün.
KIRMIZI BEYAZ BİR OKYANUS GÖRDÜM...
Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde sahneye çıkarak toplananları selamlayan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, izlenimlerini Habertürk TV'de  anlattı. Özgörgün, " Yenikapı'daki tarihi bir mitingti. Bu kadar kalabalığı bir arada görmek bir daha bize nasip olmaz. Mitingten öte bir şeydi. Ben kırmızı beyaz bir okyanus gördüm. Bunu kelimelerle anlatmak yetersiz. Türkiye'nin Kıbrıs sevgisi her zaman var. Nereye gitsek, ilgiyi Türkiye'de görüyoruz. Ankara'da 1980'lerde öğrenciyken aynı ilgiyi gördüm. bize gösterilen o ilgi, şahsımda Kıbrıs Türk halkınaydı" ifadelerini kullandı.
Özgürgün sözlerini şöyle sürdürdü:"15 Temmuz'un hemen akabinde, FETÖ/PDY terör örgütünü, terör örgütler listesine aldık. Bütün faaliyetlerini yasakladık. Güvenlik kuvvetlerimiz ve polisimiz en küçük ihbarı da değerlendirerek, bütün takiplerini yaptılar. Şu ana kadar bizde mevzuat gereği okul veya o tip bir yapılanmanın olması mümkün değil. İlk ihbarlardan bir şey çıkmadı ama bu çıkmayacak anlamında değil. Bütün faaliyetleri takip edilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri böyle hain bir çete içerisinde olabilir ama TSK'nın önemli bir bölümünün buna katılmadığını biliyoruz. TSK 1974 yılından beri adanın güvenliğini korumakla bulunuyor. Bizim gözbebeğimizdir."
KKTC Başbakanı da Yenikapı'da milyonları selamladı