Öldürülenlerden biri Mardin'de manavlık yapan Suriyeli Muhammed Latif, diğerinin de Kızıltepe'de amemelik yapan abisinin bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan'lı Elduveriç olduğu ortaya çıktı.

Kızıltepe'de IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yaptığı saldırıları protesto etme bahanesiyle izinsiz gösterilerin yapıldığı Urfa Caddesi'nde dün bulunan 2 cesedin kimlik bilgileri tespit edildi.

MARDİN'DE İKAMET EDİYOR

Cesetlerden birinin eşinin yakınlarına bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45), diğerinin ise Mardin'de ikamet eden Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif'e (43) ait olduğu öğrenildi. Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif’in uzun zamandan beri Kızıltepe’de manavlık yaptığı öğrenildi. 

BAYRAM ZİRAYETİNE GELMİŞ

Suudi Arabistan uyruklu Elduveric'in Kızıltepe'de ikamet eden ve inşaatlarda işçi olarak çalışan eşinin ağabeyi  Muhammed İbrahim'in evine bayram ziyareti için geldiği, dönüş için bilet ve vize işlemlerinden dolayı Kızıltepe'den Mardin'e gitmeye çalıştığı bildirildi.

SAKALLI OLDUĞU VE KÜRTÇE BİLMEDİKLERİ İÇİN

Söz konusu şahısların Kızıltepe’deki olaylar sırasında Kızıltepe’den geçtiği, şahısların sakallı olduğu ve Kürtçe bilmediği için IŞİD’li oldukları şüphesiyle göstericiler tarafından öldürüldükleri tahmin ediliyor.

Dün akşam saatlerinde İpek Mahallesi Dedeman Kavşağı'nda şahıslara arabadan indirilerek silahla vurulmuş arabaları ise yakılmıştı.

ÖLÜ SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Siirt'te IŞİD'e tepki bahanesiyle yaşanan olaylarda bir akaryakıt istasyonuna yönelik saldırı sırasında silahla ağır yaralanan Kamil Taş'ın (25) tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Siirt'teki olaylarda ölü sayısı 4'e yükseldi. Kentin bazı bölgelerinde gerginlik devam ediyor.

Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Mardin'de 5, Siirt'te 4, Batman, Muş, Van, Adana ve İstanbul'da da birer olmak üzere 24 kişi yaşamını yitirdi.

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

ekran-resmi-2014-10-09-12.55.51.png