Muratpaşa İlçesi Fatih Caddesi’nde 28 Mart günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Rabia Babür’ün 5 gün sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışladı. Rabia Babür’ün karaciğeri kadın hasta N.K.’ya, kalbi ise, erkek hasta A.K.’ye nakledildi. Böbrekler ise, Mustafa Dalkılıç ile 3 yaşındaki Nezir Emre Bayram’a nakledildi. Bağışlanan kornealar da 2 hastaya ışık oldu.



ORGANLARIN YENİ SAHİPLERİNE ZİYARET

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ni ziyaret eden Rabia Babür’ün ailesi, organların yeni sahipleriyle tanıştı. Aynı zamanda hastanenin başhekimi olan Organ Nakli Merkez Müdürü Prof.Dr. Bülent Aydınlı ve Organ Nakil Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu’nun davetiyle gerçekleşen ziyarette, duygu dolu anlar yaşandı.



"HEPSİ BENİM BİR PARÇAM"

'Kadiri Tarikatı' mensubu Celaleddin Babür, bağışladıkları organları süratli ve sağlıklı nakleden doktorlara ve merkez çalışanlarına teşekkür etti. Celalettin Babür, "Geldik hastalarımızı ziyaret ettik. Onlar benim canımın parçaları. Allah onlara da bir an önce sağlık ve sıhhat nasip etsin. Onların hepsi benim bir parçam, hepsinin adını ve telefonlarını kaydettim. Birinci parçam, ikinci parçam, üçüncü parçam diye yazdım" dedi.

Prof.Dr. Bülent Aydınlı ise ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Organ bağışı ülkemizin tüm katmanları arasında bir değer ve karşılık buluyor. İnsanların kıyafetini ve fikrini, farklı inanış ve düşüncesini önemsemiyoruz. Organ bağışı, bence yapılabilecek en gururlu, en onurlu bir olay. En acılı olduğunuz bir anda kendi acınızı unutup birilerine hayat verme çabasındaysanız bunun herhangi bir dini, herhangi bir inanışı veya farklılığı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Burada bugünen güzel örneklerinden birini yaşadık."

Toplumun farklı gruplarından insanların artık organ bağışı yapabildiğini aktaran Prof. Dr. Aydınlı, "Ülkemizdeki organ bağışındaki en büyük sıkıntılardan biri, ’Dini açıdan bu uygun mudur değil midir’ düşüncesi. Bugünkü bağışçı aileyi gördüğümüzde bunun artık bir sebep olamayacağı, hiçbir şekilde bağış yapmamak için neden olamayacağını insanlarımızın görmesi gerekmektedir" dedi. 

Organları bağışlanan Rabia Babür...