Bakan Binali Yıldırım, yurtdışına sızdırıldığı iddia edilen kimlik belgeleriyle ilgili konuştu.

Yıldırım, 'YSK'ya verilmiş bilgilerden olduğu ortada' şeklinde konuştu.

"Bu paralel yapının algı operasyonudur. 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde, bütün seçimlerden önce, seçime girecek partilerinin tamamına, seçmenlerin adlarını, adreslerin, tc numaralarını yasa gereği vermek zorundasınız. Kimler paylaştı bilemiyoruz. Seçimler öncesi yasa gereği YSK'nın bütün partilere vermek zorunda olduğu seçmen bilgileri MERNİS sisteminden sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu bir problem.

Kişisel verilerin korunmasına dair kanun çıkardık. Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişilerin bunun kulaklarında yer etmesini özellikle istiyorum. Buna benzer işlerin hesabını verecekler. Yeni yasal düzenleme yapıldı. Bugün, yarın da yürürlüğe girer. bunu yapmanın bir bedeli var.

Demek ki Seçim Kanunu'nda da bir düzenleme yapmak gerekli. Seçim zamanı bu bilgiler belirli bir kısıtlamayla verilir. Onun dışında partilerle bu bilgiler paylaşılmaz. Çünkü bir kişiyle paylaştığınız sır değildir. Sır sizin kafanızda durduğu sürece sırdır. Seçim kurulunun yapacağı bir şey yoktur. 

SAKIN SİSTEME GİRMEYİN!

Vatandaşlarımız 'Ben de var mıyım' diye sisteme girme yarışında olmasın. Bu bir tuzaktır. Girdiğiniz anda size ait başka bilgilere ulaşma istiyor. O bilgileri kontrol etmeye gerek yok. Bir şey yapamazlar. Biz hükümet olarak meselenin farkındayız. Gereken hem bilişim altyapısı olarak çalışmalar devam ediyor, hem de yasal, idari soruşturmalar devam ediyor. 

Şu net, sisteme sızma olarak elde edilmiş bilgi değildir. Ele geçirilmiş bilgilerdir. Vatandaşları rahatsız etme, sistemlerin güvenilir olmadığı algısı yapmaktır. Malum örgüt bunu kullanıyor. Bunu başka bir ülkede farklı kayıtla yapmaya çalışıyor. Asıl bilgileri sağlamdır, vatandaşlarımız rahatsız olmasın. 

KİMLİK NUMARALARI DEĞİŞECEK Mİ?

TC numaralarının değişmesi gibi bir ihtiyaç yok. Gerekli tedbirler alınmaya devam edilecek."