Güneydoğu'da birçok kentte çeşitli tarihlerde DBP tarafından ilan edilen sözde 'öz yönetim' iddialarına ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak"Devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim"ifadelerini kullandı.

Güneydoğu'da birçok kentte çeşitli tarihlerde DBP tarafından ilan edilen sözde 'öz yönetim' açıklamalarıyla ilgili olarak Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları DBP'li Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eş Başkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke ile bazı partililerin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Sur Belediyesi önünde toplanan belediye başkanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

KIŞANAK'DAN HADDİ AŞAN SÖZLER

Burada bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, operasyonlara sert tepki göstererek, bu ülkede hukuksuzluk, devlet nizamı haline getirilmeye çalışıldığını iddia etti.

"BEN DE ÖZERKLİK İLAN EDERİM"

Muş'un Varto İlçesi'nde öldürülen kadın bir PKK'lının çıplak halde yere yatırıldığı görüntüleri hatırlatan Gültan Kışanak, şunları söyledi: "Varto'da sokak ortasında çıplak bedeni sürüklenen kadının hesabını verecekler. Bu alçaklığı yapandan hesap sormayan devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim." dedi.

Devlete yönelik tehditkar ifadeler kullanan Kışanak, "Derhal gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalılar. Tahammül sınırları zorlayan bir noktaya gidiyoruz. Bunu yapmasınlar, kazdıkları kuyuya düşerler. Kazdıkları kuyu ne kadar derin olursa, düştükleri çukur da o kadar derin olur." şeklinde konuştu.