Kına Gecesi Kana Bulanan Çift Hemen Evlenmek İstemiyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 56 kişinin öldüğü 92 kişinin yaralandığı bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Nurettin ve Besna Akdoğan çiftinin, düğününün ileriki bir tarihe ertelendiğini söyledi.
KENDİLERİNİ SUÇLU HİSSEDİYORLAR
21 Ağustos Pazar günü evlenecek olan çiftin bir gün öncesi düzenlenen terör saldırısı nedeniyle suçluluk psikolojisine girdiğini belirten Şahin, "Biz önce psiko-sosyal desteğe başladık. Gelin ve damat, 'Bizim kınamızdan dolayı insanlar öldü' diyerek suçluluk psikolojisine girmişlerdi. Biz onlara bunun doğru olmadığını anlattık. Sorunun kendileriyle ilgili olmadığını, terörün asker-sivil ayırmadan herkesi hedef aldığını söyledik. Burada uzman psikologlarımız var. Onlar gerekli desteği veriyorlar" dedi.
İLERİ BİR TARİHTE EVLENECEKLER
Şahin, çiftin yas tutmak istemesi nedeniyle evlilik tarihini ileri attıklarını belirtti. Şu an evlilikleri ile ilgili herhangi bir tarih bulunmadığını belirten Başkan Şahin, "Evlilikleriyle ilgili süreçte aile çok yaralı olunca üzerinden zaman geçsin istiyor. Bunun zaman planlamasını kendileri yapacaklar. Biz yasımızı tutmak istiyoruz diyorlar. Aile büyükleriyle konuşup nikahı birlikte sizin şahitliğinizde gerçekleştirelim" diye konuştu.
"SEN ONLARIN ABLASISIN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği gelin ve damadı kendisine emanet ettiğini vurgulayan Başkan Şahin, "Cumhurbaşkanımız, ilimizi ziyareti sırasında Besna-Nurettin Akdoğan çifti ile de görüştü. Bana, 'Sen onların ablasısın, onları sana emanet ediyorum' dedi. Biz de bunun gereğini yapacağız. Ailenin yaralıları var. Yoğun bakımda olanları var. Hafif yaralananlar var. Hafif yaralılar taburcu oldular. Aile, yaralılarla ilgileniyor" ifadelerini kullandı.