Bir polis memuru ağzından ve karnından vurulurken, zanlı da çıkan çatışmada kasık bölgesinden vurularak yaralandı. Olayın ardından, şehrin göbeğinde polis vurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, zanlıyı linç etmeye kalktı.

Saat 13.00 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti:

'Şüpheli şahıs' anonsu alan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Amirliği'ne bağlı ekip, devriye aracıyla İnönü Bulvarı üzerinde yürüyen Hasan A.'nın (35) önünü kesti. Kimlik kontrolü yapmak isteyen iki polis memuru araçtan iner inmez birinin belindeki silahı kapan Hasan A. ile silahı geri almak isteyen polis memurları arasında arbede çıktı. Polis memuru F.K. arbede sırasında patlayan silahtan çıkan iki kurşunla ağzından ve karnından ağır şekilde yaralandı. Zanlı Hasan A. da devam eden boğuşmada ateş alan silahtan çıkan iki kurşunla kasığından yaralandı. Bu sırada olayda yara almayan O.E. isimli polis memuru zanlının elindeki silahı almayı başardı. Bu arada olay yerine toplanan vatandaşlar, zanlıyı linç etmeye kalktı.

POLİSİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Olay yerine gelen takviye polis ekipleri zanlıyı linçten kurtarırken, ağır yaralanan polis memuru F.K. ile zanlı Hasan A., Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru önce Söke Devlet Hastanesi'ne, ardından Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Polis memurunun hayati tehlikesinün sürdüğü belirtildi.