İzmir’de yaşayan inşaat ustası Nurettin Dursun, 2001 yılında kimliğini kaybetti. Kaybettiği gibi Cumhuriyet Savcılığına ve semt karakoluna bildirimde bulunduğunu belirten Dursun, 2006 yılında bir bankadan adına 5 bin TL kredi çekildiğini öne sürdü. Banka ile görüşen ve kredinin kendisine ait olmadığını söyleyen Dursun, bu süre zarfında herhangi bir ödeme yapmayınca borcunun 14 bin TL’ye yükseldiğini iddia etti. Kimliğini bulan şahıs tarafından kimliğindeki fotoğrafının ve bazı bilgilerinin değiştirilerek bir bankadan adına kredi çekildiğini iddia eden Dursun, savcılığa suç duyusunda bulundu. Ancak gelen yazıda, tüm aramalara rağmen şüpheli şahsın bulunamadığı, zaman aşımı süresinin dolduğu ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi. Kimliğini bulan şahsın hem kimliğini hem de hayatını çaldığını söyleyen Dursun, üzerindeki borç nedeniyle sigortalı bir işe giremediğini, borçları nedeniyle eşinden ayrıldığını, çocuklarının da ‘kumar oynadın’ diyerek kendisiyle görüşmediğini kaydetti.

“EY DOLANDIRICI” DİYE SESLENDİ
Kimliğini bulan şahıs tarafından mağdur edildiğini ifade eden Dursun, “Şahıs hâlâ yakalanmadı. Borç, TURKASSET Varlık Yönetime devredilmiş. Çok zor durumda kaldım. Sigortalı bir yerde çalışamıyorum. Ailemden oldum. Çocuklarım benimle görüşmüyor. ‘Sen kumar oynayıp bu parayı yedin’ diyorlar. Eşimle zaten sorunlar vardı. Bu da üstüne eklenince onunla ayrıldık. İş yerlerinde kaçak çalışmak zorunda kalıyorum. Kredi çekmeye kalksam çekemiyorum. Hem kimliğimi hem hayatımı çaldılar. Bu sıkıntıları düşünürken kaza bile geçirdim. Ey dolandırıcı; kimliğimi değiştirerek beni ailemden, çocuklarımdan ettin. Maddi ve manevi her konuda mağdur ettin. İnşallah kısa sürede yakalanırsın. Ailem kumar oynadığımı zannediyor. İnandıramadım” dedi.
“HİÇBİR BANKA İLE ÇALIŞAMIYORUM”
Konuyla ilgili mücadelesini sürdüreceğini ve kullanmadığı bir parayı geri ödemek istemediğini dile getiren Dursun, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye Bankalar Birliğine dilekçe yazdım. Kredi çekilirken atılan imzalar bana ait değil. Bu da ortaya çıktı. İş kazası geçirmem ve maaş haczinden dolayı çalışma imkanım neredeyse yok denecek seviyeye inmiştir. Bu nedenle emekli başvurusunda bulunabilmek için askerlik günlerimin ödemesi amacıyla bankadan kredi çekmek istememe karşın üzerime atfedilen borç yüzünden hiçbir bankayla çalışamıyorum” diye konuştu. 

 

Kaynak : İHA