Dün devlet sırları YouTube'da ortalığa saçıldı, Türkiye eşi benzeri görülmemiş bir ihanete şahit oldu. Kamuoyunda bu ihanet konuşulurken, dikkatlerden kaçan çarpıcı bir detayı Şamil Tayyar canlı yayında hatırlattı. Ülke TV'de Turgay Güler'in programına telefonla bağlanan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, devlet sırlarının ifşasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na biçilen role dikkat çekti.
Tayyar'a göre; Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce, seçime az bir süre kala "Türkiye savaşa hazırlanıyor" demesi, Kılıçdaroğlu'nun bu ihanetle ilgili daha bilgilendirildiği ihtimalini ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu, birkaç gün önce Samanyolu Haber televizyonuna yaptığı açıklamada ise "Bu konuda bazı duyumlar aldım. Buradan Genelkurmay Başkanı'na seslenmek isterim. Türkiye'yi maceraya sokmayın" ifadelerini kullanmıştı. 

İŞTE ŞAMİL TAYYAR'IN CANLI YAYINDAKİ O AÇIKLAMALARI:
Şimdi düşünün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok önemli, kritik bir konuyu, Suriye'deki gelişmeleri, oradaki vatan toprağı türbeyle alakalı bir durum değerlendirmesi yapıyor. Bununla ilgili bütün seçenekleri masaya yatırıyor. Çünkü o vatan toprağı tehdit altında. O tehditin boyutlarına bağlı olarak, ortaya çıkabilecek her türlü risk karşısında Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl davranacağına ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapılıyor. Bu değerlendirme toplantısının içeriği biraz da tahrif edilerek servis ediliyor.

KILIÇDAROĞLU KİMLERLE İTTİFAK İÇİNDE?
Şimdi, bu toplantı 10 gün önce yapılıyor. Hatırlar mısınız? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dedi ki bir ara, "Türkiye seçimden önce savaşa hazırlanıyor". O zaman kimse bunun ne anlama geldiğini çok algılayamadı. Yani durup dururken, ortada bir tartışma yokken, CHP Genel Başkanı'nın Suriye'yle alakalı bir savaş iddiasını gündeme getirmesi şimdi daha iyi anlaşılıyor.

KILIÇDAROĞLU'NA DAHA ÖNCE BİLGİ NOTU MU VERİLDİ?
Demek ki bugün bu ahlaksızlığı yapanlar Kemal Kılıçdaroğlu'yla da koalisyon kurmuşlar. Bu bilgi notunu daha önceden Kemal Kılıçdaroğlu'na vermişler. Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda bilgi sahibi. Eğer bilgi sahibi olmasaydı, o gün o konuşmaları yapmazdı diye düşünüyorum. Kendisinde tahrif edilmiş çok özel bilgi notları var. Ve buna devam ediyorlar.

DAHA ÖNCE DE AYNISINI YAPTI
17 Aralık operasyonuna dair bazı montaj kayıtlar ve bazı üretilmiş deliller de Kılıçdaroğlu'na dolaylı olarak gönderilmişti. Şimdi bu çete, bu ekip, bu yapı, 17 Aralık'tan sonra CHP'yle kurduğu ittifakı sürekli olarak besliyor. Buradan o gözüküyor. Malesef, bunlar vatana ihanet içerisindedir. Yani bu artık, Türkiye'deki sıradan bir siyasi tartışma boyutunu aşmıştır. Bir ihanetle karşı karşıyayız. Bu ihanetin tüm unsurlarıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti yargısı çok yönlü bir soruşturma açıp, bunları tek tek yargı önüne çıkarmalıdır.

GEREKİYORSA KILIÇDAROĞLU DA YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI
Gerekiyorsa Kemal Kılıçdaroğlu da yargı önüne çıkarılmalıdır. Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti'nden daha önemli ve daha değerli değildir. Yani bugünkü iş belki de günler öncesinde, "25 Mart'ı bekleyin" diye yaygara koparanların bir beklentisiydi. Bilemiyoruz. Bu muydu başka bir şey miydi?

AHLAKSIZLIKTA ASLA SINIR TANIMIYORLAR
Ama ahlaksızlıkta asla sınır tanımıyorlar. Ve Sayın Başbakanımızın başından beri bu meselede niye bu kadar dikkatli, niye bu kadar kararlı olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Gerçekten bu memleket bir istiklal mücadelesi veriyor. Bu vatanı seven, bu vatanın bütünlüğü konusunda kararlı olan herkes bu iradenin etrafında kenetlenmeli diye düşünüyorum. Onun için 30 Mart seçimleri çok önemli. Meydanlar da zaten o coşkuyla bunu sahipleniyor. Ben çok üzüldüm. Böyle bir şey kabul edilebilir bir durum değil. Büyük bir ihanet çetesiyle karşı karşıyayız.