Başbakan Davutoğlu Sivas mitingi sonrası TRT'nin sorularını yanıtladı. CHP'nin seçim vaatlerini eleştirirken, "Kılıçdaroğlu kafasında yalan bir dünya kuruyor" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştirdi. Davutoğlu CHP liderinin bu vaatleri gerçekleştirmesinin zor olduğunu savunurken, "Kılıçdaroğlu'nun söylediği külliyen yalan. Yalan dünya kuruyor. Bin liranın altındaki emekliler 8 milyonmuş. Bin liranın altında alanların sayısı son düzenlemeden önce 3 milyondu. Seyanen zamla bu çok aşağılara indi. Doğru rakamlar üzerinden rekabet edelim" dedi.
 
AK Parti lideri, "1991 seçimlerine giderken 2 anahtar vardı. İki anahtarı verebildiler mi? Aynı şey 1999 seçimlerinden sonra yaşanadı. Genç Parti'nin propagandalarını düşünün. Kılıçdaroğlu'nın verdiği rakamlar 150 milyar yük getiriyor. 'Memlekette para var' diyor. Biz geldiğimizde hazine tam takırdı. Nereden geldi? O çok dediği parayı AK Parti topladı. O parayı sana yedirirler mi? Halk bırakır mı? O parayı kısa sürede tüketecek. Aynı 90'lı yıllarda o tekrarın içine girecek. Amaç kararsız seçmenlerden pay almak. AK Parti'den kimse böyle yollarla bir şey alamadı. Paralelcilere 'AK PArti'nin gizli gündemi var' kampanyasını verdiler, CHP'ye de ekonomi ve HDP'ye de marjinal grupları toplama görevi verdiler. Bizim gizli gündemimiz yok. Ne söylediysek onu yaptık." diye konuştu.
 
Davutoğlu seçim gündemindeki farklı başlıklarda şu mesajları verdi: 
 
Doların yükselişi
 
"90'lı yıllarda dünya ekonomisi büyüdü. Sosyalist ekonomiler liberal ekonomilere açılınca olağanüstü bir pasta büyümesi oldu. Buradan Türkiye hiç pay almadı. Neden? Terör vardı, 28 Şubat vardı, toplumda bir parçalanma duygusu vardı. 2000'li yıllarda ise dünya ekonomisi daralma trendine girdi. Türkiye, 2008 krizinden beri ortalama yüzde 5 büyümeyi sağladı. Küçülmeden kaynaklanan bir dalgalanma yaşıyoruz. Dünyada kurda bir istikrarsızlık var. Bizim ekonomimiz buna doğal bir refleks gösteriyor. Rusya'da kriz olduğunda hepimiz etkileniyoruz. FED'in faizleri artırmaya dair bir iması bile bir dalgalanma yaratıyor. Petrol fiyatları düşüyor. Ama bizim için olumlu. Ama petrol fiyatları düşünce İran ve Rusya'da ihracat kapasitesi düşüyor. 
 
Koalisyon
 
"Böyle bir ihtimal yok. Onlar tek başına iktidar olacağız diyemeyecekleri için onların üstündeki üst akıl onu söylüyor. Bugün Erzurum'da, Sivas'ta gördüğüm şey, 12 yıl sonra hırsı pörsümüş bir teşkilat değil. Bunların ise aklı ancak koalisyona yetiyor. Medyada bazıları bunlara inanmaya mütemayil. CHP'nin modere ettiği bir koalisyondan ne çıkar? Bir simülasyon yapılsa o simülasyon çöker. Ama kendi zayıflıklarını ortaya koyar."
 
AK Parti'nin seçim beyannamesi
 
Yeni Türkiye sözleşmesinde konjönktürel hiçbir şey yok. İlkelerin başına insan onurunu koydum. Devlet güvenliğini değil. Şu ya da bu toplum kesiminin çıkarlarını değil. Devlet insan onuruna saygı duyduğu sürece ayakta kalabilir. İşte Sovyetler Birliği örneği, işte Suriye örneği. Bu bir toplum sözleşmesi gibi. O metne itiraz gelmedi. Türkün, Kürdün, sağcısının solcusunun... Gelin bu metin üzerinde anlaşalım. Bu sözleşme. Beyanname ise farklı. Orada da 12 yılda ne yaptık, bundan sonra ne yapacağız; tek tek anlattık. Bu bizim önümüzdeki 4 yılı kuşatan bir metin. Bir de her il ile ilgili bir seçim beyannamesi. İşte sağlıkta o ilde ne yapacağız, yolları ne yapacağız....