FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 17. celsesinde Akıncı Üssü eski komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim savunma yaptı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise avukatı aracılığıyla davaya katılma talebinde bulundu.

Kılıçdaroğlu Akıncı Üssü davasına katılma talebinde bulundu

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan dava 17’inci celse ile devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılma talebinde bulunduğu, avukatının bu yöndeki dilekçesini mahkemeye sunduğunu ifade etti.


"RESİMLER BANA BENZİYOR AMA İNCELEMEM LAZIM"

 
Duruşmada 100 sayfalık bir savunma yapan Akıncı Üssü eski komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, Genelkurmay Başkanı ile hiç tanışmadığını iddia etti. Evrim, "Onu ikna edebilecek en son kişiyim. Onu ikna görevim olsa geldiğinde karşılardım. Beni rehin alanlar üs komutanı olarak gitmem gerektiğini söyleyince gittim" ifadelerini kullandı.
 
Savcılık ifadeleri ve kendisine ait olduğu söylenen telefon görüşmelerini reddeden Evrim, iddianamede yer alan fotoğraflara ilişkin, "Buradaki resimler bana benziyor ama kesin ben miyim değil miyim incelemem lazım" dedi.
 
Duruşma sanık Evrim’in çapraz sorgusuyla devam ediyor.