Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, Sunal'ın eşi Gül ve oğlu Ali Sunal ile yakınları, sanatçının Vefa Lisesi'nden sınıf arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ve hatim duası edilmesinin ardından Sunal'ın mezarına çiçekler bırakıldı.
Sanatçının eşi Gül Sunal, "Çok özel bir insandı" dediği Kemal Sunal için "16 yıl geçti. Bizim için çok ağır bir gün. Ama hep yazdığımız, hep söylediğimiz gibi; 1 yaşından 16 yaşına kadar yeni hayranları var. Çok özel bir insandı. Güzel bir insandı. Hak ettiği gibi de çok seviliyor. Verdiği sözü tutuyor hayranları" ifadelerini kaydetti.
Kızı Ezo Sunal ise, "16 yıl oldu. Annemin de dediği gibi küçücük hayranları var. Ben hep söylüyorum. Ölümsüzlüğü bulan biri varsa, onlardan biri de Kemal Sunal'dır" şeklinde konuştu.
Usta aktörün tiyatro ve sinema oyuncusu oğlu Ali Sunal, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasını çok özlediğini belirterek, "Söyleyecek bir şey yok. Her sene aynı şeyleri söylüyoruz. En başta özlem giderek artıyor. Yani hakikaten özlemi artık can acıtıyor, yoruyor. Ama ona duyulan sevgiyle, onu yaşatmaya çalışan sevenleriyle birlikte bu özlemi dağlıyoruz. Hayatımıza devam ediyoruz. Gururla, başımız dik devam ediyoruz" dedi.
Ali Sunal, "16 yılın Kemal Sunal'sız nasıl geçtiğini" soran gazetecilere, "16 yıl babamı özlemekle geçti. Bunun dışında onsuz yeniden aile olmakla, yeni bir aile kurmakla, düştüğümüz yerden kalkmakla, onu yaşattığı soyadı tertemiz devam ettirmeye çalışmakla, bu uğraşlarla geçti" cevabını verdi.