KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türkiye'de yapılan Kobani eylemleni 'selamladığını' belirterek, "Okul yakma, büste saldırma ve yağmalama gibi girişimleri kesinlikle kabul etmiyoruz" açıklaması yaptı.


Meydana gelen olaylardan dolayı AK Parti'yi suçlayan KCK, “Kobanê halkına yardım amaçlı bir koridorun açılması sürecin normalleşmesini de beraberinde getirecektir” dedi.

BAYRAK YAKANLAR PROVOKATÖR

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan KCK açıklamasında, okul yakma, büste saldırma, yağmalama gibi girişimleri kesinlikle kabul etmediklerini ve bunları yapanları provokatör olarak gördüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kobani düştü, düşecek" açıklamalarına tepki gösterilen açıklamada, "Hiç kimse yanlış hesap yapmamalıdır. Kobanê düştü, düşecek demekle hiçbir sorun çözülemez. Kobanê ile birlikte Kürtler ve dostları olduğu her yerde direnişini sürdürecektir” ifadesine yer verildi.

KCK’nın açıklaması şöyle:

“Kobanê direnişi 25. gününde fedai ruhla kahramanca sürmektedir. Bu direniş sadece Kürtlerin değil, ezilen tüm halkların, inançların, kültürlerin onur direnişi olmuştur. Bu direnişte Kobanê, Kuzey Kürdistan, Türkiye, Merivan ve Sine’de direnerek şehit düşenleri saygıyla anıyor, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerin anılarını zaferle taçlandıracağımıza dair sözümüzü yineliyoruz.

OKUL, BÜST YAKMA YAĞMALAMALARI KABUL ETMİYORUZ

Kobanê’nin kuşatılması, IŞİD faşizminin halkalara ve inançlara olan düşmanlığı ve Türk devletinin uyguladığı politikalar karşısında halklarımızın ayağa kalkması son derece meşru ve onurlu bir duruş olmaktadır. Hiç kimse Kürtlerden hemen yanı başında Kobanê’deki halkımız üzerinde uygulanacak olan katliam ve saldırılara karşı sessiz kalmasını bekleyemez. Kobanê kuşatma altında tutulduğu, İŞİD faşizmi saldırdığı ve AKP mevcut politikalarından vazgeçmediği sürece direniş daha kapsamlı biçimde gelişecektir. 

TÜRK HALKININ DEĞERLERİNE SALDIRIYI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ

Bu anlamda halkımızın ve dostlarının geliştirdiği serhildanları selamlıyor ve destekliyoruz. Ancak halkımız serhildanlara kalkarken okul yakma, Türk halkının bayrak, Atatürk büstü vb değerlerine saldırma ve Türk basınında iddia edildiği üzere şayet yağmalama vb girişimler gerçek ise; bunları kesinlikle kabul etmediğimizi, bunları yapanların provokatörler olduğunu belirtiyoruz. Daha yaygın ve kapsamlı serhildanlar geliştirilirken halkımızın bu konulara özellikle dikkat etmesi gerekmektedir.