Rusya merkezli haber sitesi Sputnik, önceki gün Suriye sınırında yaşanan çatışmanın ardından kaybolduğu açıklanan Türk askerinin DAEŞ militanlarının elinde rehin tutulduğunu duyurdu. Sitenin Suriye’deki kaynaklardan aldığı bilgilere göre, olay şöyle gerçekleşti:

 
'KAYIP ASKER YARALI'
 
Türkiye’den DAEŞ'e katılmak isteyen bir grubun Kilis sınırındaki Ardıçlı Köyü yakınlarında kaçak yollarla Suriye'ye geçmeye çalışması esnasında Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli Y.A. ve bir diğer asker, grubu fark etti. Askerler grubun sınırı geçmesini önlemek için ateş etti. Bu sırada sınırın Suriye tarafında grubu bekleyen DAEŞ militanları da askerlere Kalaşnikof’la ateş açtı. Bunun sonucunda askerler yaralandı.
 
'TAKAS İSTİYORLAR'
 
Er Y.A. ayağından yaralandığı için kaçamadı ve sınırı aşan militanlar tarafından kaçırıldı. Militanlar Suriye’ye döndükten sonra askeri Çobanbey Kasabası'na götürdü. Ancak Y.A. çok kan kaybettiğinden Bab'daki bir hastaneye yatırıldı. Militanlar tedavinin ardından Y.A.'yı yeniden Çobanbey'e götürüp hapse koydu. Y.A.'nın çok korktuğu ve kendisini serbest bırakmasını istedikleri öğrenilirken, DAEŞ'in askeri takas halinde serbest bırakacağı, takas olmamazsa öldürecekleri öne sürüldü.
 
NAMLULAR ÇEVRİLDİ
 
Beylem’in şehit edildiği çatışma bölgesinde kaybolan askerin bulunması için çalışmalar devam ediyor. Sınır hattı güvenlik güçlerince tanklarla kapatıldı, namlular Suriye’ye çevrildi. 
 
MİT DEVREDE
 
Öte yandan kaçırılan askerle ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) de devreye girdi. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, ''Çatışma esnasında bir silah arkadaşımız şehit olmuş be silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir'' ifadelerini kullandı.
 
73 YIL SONRA İKİNCİ ŞEHİT
 
Sınır hattında 1942 yılında kaçakçılar ile girilen çatışmada kaçakçı Topal Abdo tarafından Kayserili olan asker Mehmet şehit edildi. O dönem hava sıcaklığı göz önüne alınarak cenazesi memleketi Kayseri yerine şehit düştüğü bölgeye yakın bir yere defnedildi. Daha sonra ismi görev yaptığı 6’ncı Jandarma Sınır Bölüğü Çadır Karakolu’na verilen Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda 73 yıl aradan sonra dün akşam Şanlıurfalı piyade er Yusuf Beylem şehit oldu.

Beylem'in cenazesi Gaziantep'teki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Şanlıurfa'ya gönderildi. Akçakale ilçesindeki baba evine şehit haberi ateş gibi düştü. 9 çocuklu ailenin dördüncü çocuğu olan Yusuf'un bekar olduğu öğrenildi.