Meksika'da geçen hafta altı kişinin ölümü, 43 öğrencinin  kaybolmasıyla sonuçlanan şiddet olaylarına sahne olan Iguala kenti yakınlarında  toplu mezar bulundu. 
 
Guerrero eyaleti savcısı Inaky Blanco, başkent Meksiko'nun 200  kilometre güneyindeki Iguala kentinin dışında bulunan toplu mezardan cesetlerin  çıkarıldığı belirtirken, cesetlerin sayısına ve kayıp öğrencilere ait olup  olmadıklarına ilişkin bilgi vermedi. 
 
Kayalık bir tepede bulunan toplu mezarın, askerlerle federal polis ve  eyalet emniyet güçleri tarafından korunduğu belirtildi. 
 
Iguala, 27-28 Eylül'de çatışmalara ve silahlı saldırılara sahne  olmuştu. 
 
Olaylar, protestocu öğrencilerin kaçırdığı otobüslere polis tarafından  ateş açılması üzerine patlak vermişti. Polisin açtığı ateşte üç genç hayatını  kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı. Olaydan birkaç saat sonra kimliği  belirlenemeyen maskeli kişiler, otoyolda futbol takımını taşıyan bir otobüs ile  iki taksiye ateş açmış, otobüste iki, taksilerden birinde de bir kişi yaşamını  kaybetmişti. 
 
Olayların ardından Guerrero eyaleti yetkilileri, 57 öğrencinin  kaybolduğunu açıklamış, daha sonra bu sayı 43'e indirilmişti. 
 
Inaky Blanco, yerel polisin, öğrencilerin kaybolmasında rolü olup  olmadığının soruşturulduğunu, polisin, ilk olayın ardından öğrencileri göz altına  altına aldığını gösteren video görüntülerinin bulunduğunu açıklamıştı. 
 
Yetkililer, 22 polis memurunun, cinayet suçlamasıyla karşı karşıya  olduğunu belirtiyor. 
 
Guerrero Valisi Angel Aguirre de, organize suç örgütlerinin olaylarla  bağlantısı olup olmadığının soruşturulduğunu söyledi.