Evlerine düşen varil bombası yüzünden önce öksüz kalan ve duyma yetisini kaybeden Suriyeli 3,5 yaşındaki Adnan Vail Yusuf, daha sonraki saldırıda ise babaannesini yitirdi.

VARİL BOMBALARI HAYATINI KARARTTI

Ülkesinde artan zulmün ve acının sessiz tanıkları arasında yer alan Adnan'ın hayatı, varil bombaları nedeniyle adeta altüst oldu.

Hama'da yaşadıkları evlerine varil bombası düşmesi sonucu çok küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Adnan, aynı olayda işitme yeteneğini yitirdi.

YARALI OLARAK KURTULDU ANCAK...

Daha sonra babaannesinin sahip çıktığı küçük çocuğun kaldığı ev, bu sefer de başka bir varil bombasının hedefi oldu. Bu saldırıda da babaannesi ölen Adnan, yaralı kurtulduğu ikinci olay sonrası amcası tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

Birlikte geldiği amcası da kanser sonucu yaşamını yitiren Adnan, hayatta kalan tek akrabası olan ve Reyhanlı'da yaşayan diğer amcası Vail Favaz Yusuf tarafından sahiplenildi.

ACILAR İÇİNDEKİ YEĞENİNE AMCA BAKIYOR

Yeğeninin kendisini yalnız hissetmemesi için büyük çaba sarf ettiğini anlatan amca Yusuf, Adnan'ı, 6 çocuğundan ayrı tutmadığını ifade etti.

Anne, baba ve babaannesini kaybeden Adnan'ın duyamadığı için acısının daha da katlandığını belirten Yusuf, "Acılar içinde büyümeye çalışan küçük yeğenimin iyileşebilmesi için elimden geleni yapıyorum. Türkiye'ye gelmeden önce vefat eden kardeşimle birlikte Adnan'ın tedavisi için uğraştık" diye konuştu.

Yusuf, yeğeninin İdlib ve Şam'daki sağlık evlerinde tedavisini yaptırmaya çalıştıklarını ancak tedavi için istenen parayı toparlayamadıklarını ifade ederek, "Onun için hiçbir şey yapamadık" dedi.



Türkiye'ye geldiklerinde de Adnan'ın duyması için ellerinde kalan son parayla bir işitme cihazı aldıklarını ancak onun da bozuk çıktığını anlatan Yusuf, "Zaman zaman ağlayarak uyanıyor. Yaşıtları gibi duymadığı için onlarla birlikte oyun oynayamadığından dolayı hep üzgün kalıyor. Onun duymasını her şeyden çok istiyorum. Bana ailemden tek kalan yadigar o" ifadelerini kullandı.

Yusuf, Adnan'ın tekrar duyabilmesi için yardım beklediklerini belirterek, yeğenine yeniden ses verecek hayırseverlerden destek istedi.