Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın istifasının ardından ilk kez konuştu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren birimleri eleştiren Erdoğan, öte yandan CHP'yi de sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan "CHP Genel Müdürüne soruyorum. Kasasından 2.5 milyon Avro çıkan şahsı niye milletvekili yaptın" dedi. 

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI
İzmir'de şehit olan TSK personelimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, TSK'ya ve milletimize başsağlığı diliyorum. 22 Aralık, Sarıkamış harekatının başlatılmasının 99. yıldönümüdür. Benim büyük dedem de bu harekatta şehit oldu.

100. yıldönümünde inşallah Sarıkamış şehitlerimizin hatıralarına yaraşır şekilde hatıralarını daha da diri tutacağız.

2014 BÜTÇESİ
2014 bütçesi TBMM'de görüşüldü, Cuma günü yapılan oylama ile kabul edildi. Burası çok manidar, muhalefetin ne kadar ciddi olduğunu, bütçe gibi önemli konuda ortaya koyduğu yaklaşım bakımından oylamaya önem veriyorum. Muhalefet 220'nin 117'si ile orada bulunabildi. Bunları, bu ülkede yasama organını ne kadar ciddi bulduklarını görmek bakımından önem arz ediyor. Bütçemiz hamdolsun kabul edilmiş oldu. Yapılan tüm saldırılara rağmen bütçe görüşmeleri sonlandı. Bir kez daha AK Parti grubumuza şükranlarımızı arz ediyorum.

PAKİSTAN ZİYARETİ
Trabzon'dan biliyorsunuz pazar günü akşam bakan arkadaşlarımla beraber Pakistan'a hareket ettik. İlk olarak Başbakan Şerif'in katılımıyla bir davet oldu. Bu katılım gerçekten çok farklıydı. Ertesi gün programlarımıza geçtik.

Yoğun ilgi ve teveccühten dolayı bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Yoğun ilgi ve alakalarını, sevgi gösterilerini vatandaşların arasına karıştığımızda ortaya çıkan tablo çok manidardı. Bu dayanışmanın ebedi olmasını gönülden temenni ediyorum.

OPERASYON
Bakın daha bu yola çıkarken milletimize bir söz verdik. Milletimizi mahcup etmeyeceğiz dedik. 11 yıldır hükümet görevimizde bu sözümüzü tuttuk. Milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık.

Bir kez daha bu sözü veriyorum. Milletim gönlünü ferah tutsun. Halkın önünde hesaba çekileceğimizi biliriz. Onun ötesinde mahşer gününde hesaba çekileceğimiz de biliriz. Bizim partimizi bu seviyelere çıkaran da en başta dürüstlüğümüzdür. Yolsuzluklar karşışsındaki sert, tavizsiz duruşumuzdur. AK Parti yolsuzluklara karşı müsamaha göstermez. Gösterirse varoluş zeminini ortadan kaldırmış olur. Bizi bu günlere dik duruşumuz ulaştırdı. Türkiye'ye aşkla bağlı olduğumuz için bugünlere geldik. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Bize okul yıllarımızda hocalarımız hep şu öğüdü verirlerdi: Hayat şeridiniz bembayaz. Tek bir yanlış yaparsanız o bembayaz şerit üzerinde o kusur leke olarak dikkat çeker'' derlerdi.

Bizler Ak Parti'nin ak kadroları olarak süt gibi bembeyaz yürüyoruz. En küçük bir siyahlık bizim sicilimizde dikkat çeker. Çektiğinde de gereğini yaparız.

MEDYA TARAFINDAN DOĞRUDAN İNFAZ YAPILIYOR
11 yıl içinde iftiralar oldu. Hakkında iftiralar olanın aklanıp gelmesini istedik. Sırf çamur atıldı diye de söylentiler üzerinden operasyona girmeyiz. Meclis mahkemelerin yerine geçemez. Siyasi parti genel başkanları hakimlerin yerine geçemez. Özellikle medya hakimin yerine geçemez. 9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Daha ilk gün adı büyük ve rüşvet operasyonu adı konuldu. Daha ikinci gününden itibaren medya tarafından doğrudan infaz yapılmaya başlandı. Bu arada sürekli bilgi sızıyor. Bu adımlarn içinde başka şeyler de var. Yürütmenin uzantısı, yargı demek ki burada servis yapıyor. Bize düşen nedir, burayı da temizlemektir. 

BU MUDUR HUKUK?
Fotoğraflar, belgeler, iddialar her gün manşetlerde. Garip garip montajlar. Bundan sonra da bunu yapabilecek kabiliyetteler. Bu mudur hukuk? Kararı, operasyonun ikinci gününde muhalefet verecekse hakime ne ihtiyaç var. Kararı medya verecekse bütün bu hukuk süreçlerine ne ihtiyaç var.

CHP GENEL MÜDÜRÜNE SORUYORUM
Günlerdir Halk Bank Genel Müdürü'nün evindeki kutular konuşuluyor. O paraların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? Bir insanın evinde para çıktı diye suçlu mu oluyor. Ben buradan CHP genel müdürüne soruyorum o zaman evinden 2.5 milyon avro çıkan kişiyi neden milletvekili yaptınız?

Polisimize yaptığı hakaretleri, yargıya yaptığı hakaretleri biliyorsunuz. Şimdi çok güzel savunuyorlar. CHP'nin milletvekili kameraların önünde ana avrat polise küfrettiler, taş attılar. Hani hukuka, polise saygınız? Hukukiçinde aksayan bir şey varsa biz onun üzerine gideriz. Biz ilkelerle hareket eden bir partiyiz. Anayasa, yasalarla hareket edeceğiz. Devlet kurumlarının hiçbirini topyekün töhmet altında bırakmayız.

NEDEN Mİ ULUSLARARASI BİR OPERASYON
2013 yılında biz çok farklı bir Mayıs ayı yaşadık. Mayıs ayında biz Türkiye olarak rekorlara imza attık. Şu olay ulusal bir operasyon değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. En tepe noktası vardır. Çeşitli yerlerdeki taşeronları vardır. AK Parti iktidarının büyümeye öncülüğü sebebiyle yapılan operasyondur.

3. Havalimanı'na yönelik her türlü olumsuzluğu her an yapabilirler. Ankara'da Japonya Başbakanı'nı ağırladık. Nükleer santral için adımları attık. Bunu engellemek için de her türlü adımları atabilirler. 3. köprünün temelini de attık. Yok imar, yok şu söylenmedik şey bırakmadılar. İstanbul Borsası rekor kırdı, bu da hazmedilemedi. Merkez Bankasının rezervini 22.5 milyar dolar devralmıştık. 135 milyar dolara ulaşarak bir rekor kırdı. Gösterge faizini yüzde 63 seviyesinde devralmıştık Mayıs ayında yüzde 4.6'ya düşmüştü.

Ama tahammül edemediler. Bir anda yine çıkmaya başladı. Tam dört kredi derecelendirme kuruluşu Mayıs ayında Türkiye'nin notunu artırdı.padık. Uluslararası güçler devreye girdi.

Enflasyondan sanayü üretimine yeni rekorlara şahit olduk. Buna da katlanamadılar. Bir ay içinde bunları yaşadık.

Sonra ne oldu? Gezi olayları denilen sokak eylemlerini yaşadık. Ulusal, uluslararası medya Türkiye'yi karalamaya başladı. Bu vatana ihanettir.

Ekim ayından beri Türkiye yine çok parlak dönem yaşıyor.

Diyarbakır'da unutulmaz bir tablo ortaya koyduk. İnsanlar o meydanda ağladılar. Ekranları başında insanlar sevinç gözyaşları döktüler. Çözüm sürecinin yol adlığını görenler sevindiler. Geçen haftadan itibaren en başta çözüm sürecine yönelik bir suikast girişimi oldu. Gezi'de Mayıs ayının başarıları sabote edilmek istendi. 17 Aralık'ta içerideki barışa suikast düzenlemek istediler.

HALKBANK'IN ZARARI
Manşetlere yolsuzluk iddiasını sundular. Kamuoyunu yolsuzluk iddiaları ile meşgul ederken Diyarbakır'ın, Mavi Marmara'nın, Oslo'nun, 7 Şubat'ın intikamını almak için senaryo kurdular. 9 gün içinde sadece Halkbank'ın uğradığı değer kaybı 1 milyar 625 dolardır.

FAİZDE ARTIŞ TL'NİN DEĞERİNDE DÜŞÜŞ VAR
Sizin elinizde hakikaten hukuka uygun belgeler varsa gereğini yaparız. Ama şu anda Halk Bank'ı çökerttiğiniz zamanb bir Genel Müdür'ü değil, ülkeyi çökertiyorsunuz. 14 ay izleniyor. Bu izlemeden yargıda, emniyette birkaç zat haberdar olacak. Böyle bir şey olabilir mi? Halka açık şirkletlerimizin değeri 20 milyar dolar değer kaybetti. Faizlerde artış var, TL'nin değerinde düşüş var. Hadisenin bir başka boyutu. Türkiye içinde birtakım odaklar, örgütler bu kirli komploda ömaşa olarak kullanıldılar. Türkiye açısından tam anlamıyla bir turnusol olmuştur.

BİR TARAFTAN KUR'AN DİYECEKSİN AMA ADIN KASETLERLE ANILACAK
Son olay göstermiştir ki Türkiye'de başkalarının çıkarlarını düşünen, vatana ihanet içinde ajanlık yapan medya kuruluşları, sermaye çevreleri, örgütler ve çeteler var. Devlet içinde böyle maşalar var. Demek ki çetelere karşı verdiğimiz mücadele yetmemiş. Devlet içinde paralel yapı oluşmasına göz yummayacağız. Ahlakı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kur'an diyeceksin ama adın kasetlerle, komplolarla anılacak. Kimsenin bu aziz dine bu haksızlığı yapma hakkı yoktur. Bu din azizdir. Kendi mensuplarının yaptıklarından bu din yara almaz. Ama yanlış içinde olanlar yara alır.

Milli iradeye yönelik bir tazgah kurdular. AK Parti iktidarı ile çıkarları zedelenen malum çevreler bu tezgahın içinde. Siyasette, medyada, sermayede bu çevreleri göreceksiniz.

BUNLAR BİRLİKTE ANCAK BEDDUA SEANSI YAPARLAR
İstanbul'a yolsuzlukla suçladıkları şahsı belediye başkan adayı yaptılar. Bu genel müdür yolsuzluk müdürünü bizzat kendisi teşhir ediyordu. Bu ilkesizliği örtmek için de AK Parti'ye saldırıyorlar. CHP yolsuzluk görmek istiyorlarsa kendi geçmişine baksın. Geçmişte kuyusunu kazdıkları örgütle ittifak yapıyorlar. Bunlar birlikte ancak beddua seansı yaparlar.

ZİLLET İÇİNDE KALANLAR ZİLLETE DEVAM EDECEK
Bu bir yolsuzluk soruşturması değildir. Açık bir tezgahtır. Yeni Türkiye'de uluslararası operasyonlara yer olmayacak. Devlete paralel yapılanmalar asla olmayacak. Maşalar eliyle milli iradeye suikastler yapılmayacak. Ya millet ya zillet. Ben inanıyorum ki millet kazanacak. Zillet içinde kalanlar zillete devam edecek. Yeni Türkiye 76 milyonun bir ve beraber olduğu ve bunu güçlü şekilde muhafaza ettiği bir Türkiye olacak.

Bize oy versin ya da vermesin bu komplo sadece AK Parti'ye değil, Türkiye'ye yapılmış bir komplodur. Hangi partiye oy verirseniz verin ama bu çirkin komployu görün.