Karşı gazetesi, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle polis baskınına maruz kaldıklarını yönünde açıklama yaptı.  Söz konusu haberin kaldırılmasını istediklerini belirten gazete yöneticileri, baskından fotoğrafları internet sitesinden yayınladı.

Karşı gazetesi, resmi internet sitesi üzerinden 'Polis baskını altındayız'şeklinde manşet attı. Baskının 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları için gerçekleştiğini ileri sürüldü. Açıklamaa,  "Hükümetin yargı ve savcılık kararına gerek görmeden 'polis gücü' kullanarak medyayı susturma döneminin ilk adımı www.karsigazete.com'un basılması oldu. Polis devletine karşı direniyoruz. Tüm medyayı ve meslek örgütlerini direnişimize destek olmaya çağırıyoruz"ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca haberde, "Karşı Gazete şuan polis baskını altında. Sabah saatlerinde karsigazete.com'un merkezine gelen Polisler, 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılmasını istediler. Haber kaldırılmayıncaya kadar gitmeyecekleri, aksi halde siteyi tamamen kapatacakları tehdidinde bulunan polis ekibi, hiçbir mahkeme ve savcılık kararı bulunmadan alenen sansür istedi" denildi.

Polisin gazetedeki aramasının sürdüğü belirtildi.

ekran-resmi-2014-09-30-12.35.13.png ekran-resmi-2014-09-30-12.35.20.png

ekran-resmi-2014-09-30-12.35.25.png ekran-resmi-2014-09-30-12.35.31.png
 
EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karşı gazetesindeki işlemlerin, mahkeme kararı doğrultusunda hukuka uygun yapıldığını bildirdi.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında"Karşı gazetesine mahkeme kararı olmadan polis baskını" şeklinde çıkan haberlerin, tamamen yalan olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Adı geçen gazetede işlemler, mahkeme kararı doğrultusunda hukuka uygun olarak yapılmaktadır'' denildi.

Karşı gazetesinin internet sitesinde yayın yasağı olan bazı haberlerin yer aldığı, polisin, ''bu haberlerin yayınının durdurulmasına'' yönelik mahkeme kararının tebliği amacıyla gazeteye gittiği öğrenildi.