Putin soğuk savaş dönemindeki gibi kara propaganda tekniklerini kullanıyor” diyenDoç. Dr. Bekir Günay, Rus uçağın düşürülmesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karizmasının çizildiğini, Putin’in bu yenilgi psikolojisiyle hareket ettiğini anlattı.

Türk-Rus ilişkileri uzmanı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Günay, Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra gerilen Türk-Rus ilişkileri Millet’e değerlendirdi:

‘DUYGUSAL BAKIYORSUN’ MESAJI VERİLDİ

“Putin, Türkiye’ye saldırarak iç politikadaki imaj ve itibarını yükseltmeye çalışıyor.  Rusya, devlet aklı olan bir ülke… Rusya’da devleti taşıyan lokomotif unsur istihbarattır. Bizim ‘müesses nizam’ dediğimiz düzen Rusya’da da vardır. Zaman zaman yaşanan gelişmeleri lider endeksli görsek de politikaları devlet belirler. Yeltsin vardı, Putin hiç hesapta yokken, birden bire ortaya çıktı. Ne öncesi var, ne sonrası… Ukrayna’da kriz patlak verdiğinde Putin 10 gün kadar ortadan kaybolmuştu. Burada devletten Putin’e “duygusal bakıyorsun” mesajı gittiğine şahitlik etmiştik. Putin, şu anda soğuk savaş dönemindeki gibi bütün kara propaganda tekniklerini kullanıyor.”

BİREYSEL OYNUYOR

Sayın Erdoğan da Putin de sporcu tandanslı; Erdoğan takım oyunu sergiliyor, Putin bireysel oynuyor. Ülkesini tekrar büyük bir devlet haline getirmeye çalışan Putin’in karizmasının çizilmesi söz konusu… Putin şu an bu psikolojiyi yaşıyor.