Olay, geçen 6 Eylül’de Konak Meydanı’nda meydana geldi. Evli ve 4 çocuk babası taksi şoförü Sedat Ceylan, 35 T 7070 plakalı taksisinde müşteri beklediği sırada, aracın açık camından içeri uzanan bir erkek tarafından göğsünden bıçaklandı. Ceylan, araçtan inip kendisini bıçaklayan kişinin arkasından gitmeye çalıştı. Yaklaşık 10 metre gidebilen Sedat Ceylan, kanlar içeresinde yere düştü. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan ve tek bıçak darbesiyle yaralanan Sedat Ceylan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, Ceylan’ı bıçaklayan kişinin, aralarında ilişki olduğu öne sürülen F.Ç.’nin eşi Tuncay Çavlan olduğunu belirledi. Evinin önünde bekleyen polis ekibi tarafından yakalanan Çavlan tutuklandı. Polis ve savcılıkta ifade veren Tuncay Çavlan, şöyle dedi:
 
"Bostanlı’da çalıştığım işyerinden otobüse binip, saat 22.30 sıralarında Konak’a geldim. Eşime telefon açıp, ’Bir şey lazım mı ’diye sordum. Kızım midye istedi. Midye almak için yolun karşısına geçtim. Bu sırada daha önceden eşimle ilişkisi olduğunu öğrendiğim, taksi şoförü Sedat’ı gördüm. Bana doğru bakarak başını salayıp güldü. Yanına gidip, ’Hayırdır niye gülüyorsun’ dedim. Bana, ’Karını da al gel daha iyi güleriz ’ dedi. Ben de ’Sen ne demek istiyorsun’ dedim. Bu sırada kelebek denilen bıçak arabanın içinde açık duruyordu. Sedat, bıçağı, birden bana salladı. Şoför koltuğundan sağ tarafa geçti. Bıçakla, parmaklarımdan ve kolumdan yaraladı. Ben de yanımda taşıdığım bıçağı çıkarıp, kendimi korumak amacıyla bir kez kendisine doğru salladım. Bıçak göğüsüne doğru geldi. Taksiden çıkıp bir elinde bıçak, bir elinde de sopayla peşimden 10 metre koştu. Arkama bakmadan olay yerinden kaçtım. Eve gidip eşimi ve kızımı alıp annesine bıraktım. Tekrar evimin önüne geldiğimde, bekleyen polislere gidip teslim oldum." 
 
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Feridun Süzer, sanık Tuncay Çavlan hakkında ’Kasten adam öldürme’ suçundan, ömür boyu hapis cezası istemiyle, ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Çavlan, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarılacak